Gemeente Abcoude


Bekendmaking visie Nationale Landschappen

Het ontwerp partiële herziening van de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie (pPRS) Nationale Landschappen ligt ter inzage op het gemeentehuis. Ook het ontwerp pPRS vliegbasis Soesterberg kunt u vanaf die datum inzien. U kunt deze visie inzien tot en met maandag 15 februari 2010.

U kunt ook de website bezoeken van de provincie Utrecht.

Nationale landschappen Na de vaststelling van het streekplan in december 2004 hebben Provinciale Staten diverse besluiten genomen, onder andere voor de nationale landschappen. Voor deze landschappen geldt nu, op basis van de provinciale belangen, het algemene beleid voor het landschap. De specifieke kernkwaliteiten per nationaal landschap zijn binnen de provincie belangen nog niet expliciet vastgelegd, evenmin als de toepassing van migratiesaldo nul. De provincie Utrecht heeft ervoor gekozen deze onderwerpen in haar ruimtelijk beleid te verwerken via een partiële herziening. Dit vanwege het Ontwerp Besluit algemene regels ruimtelijke ordening (AMvB Ruimte) van het rijk, die 1 juli 2010 in werking treedt en mede deze onderwerpen betreft, en vanwege de Wet ruimtelijke ordening die van de provincie een proactieve houding vraagt.

Vliegbasis Soesterberg en Plan MER Provinciale Staten en de raden van de gemeenten Soest en Zeist hebben op 11 juni 2009 voor de herinrichting van de voormalige vliegbasis Soesterberg een ruimtelijk plan vastgesteld. Dat plan voorziet in natuurontwikkeling, recreatief medegebruik, de vestiging van een defensiemuseum en woningbouw. Voor een goede beleidsmatige inbedding is het gewenst het Ruimtelijk plan juridisch planologisch te verankeren in een provinciale structuurvisie. Voor de Structuurvisie is op grond van de Wet milieubeheer een milieueffecten rapport (planMER) opgesteld.
---

5 januari 2010