Nederlands Jeugdinstituut


Twee nieuwe gezinsdossiers

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft twee nieuwe dossiers op de website: `Geboorte kind' en `Scheiding'. Naast achtergrond- en beleidsinformatie, gaan deze dossiers in op de persoonlijke gevolgen van deze veranderingen in het gezin. Wat voor gevolgen heeft de geboorte van een kind voor de partnerrelatie? Wat brengt de geboorte voor veranderingen in tijdsbesteding mee? Wat betekent een scheiding voor het opgroeien en opvoeden van het kind? En heeft scheiding consequenties voor het opgebouwde opvoednetwerk? Op deze vragen geven deze twee gezinsdossiers antwoord. Het dossier `Geboorte kind' en het dossier `Scheiding' vormen de eerste producten van de Gezinswijzer.

Gezinswijzer

De Gezinswijzer bundelt op digitale wijze kennis over gezinnen. De Gezinswijzer is voor professionals die voor gezinnen werken en voor beleidsmakers. De Gezinswijzer biedt professionals een beschrijving van `het gezinsleven' en maakt hen attent op interventies, instrumenten, richtlijnen en onderzoek. In het voorjaar van 2010 zal de Gezinswijzer aangevuld worden met dossiers over andere gezinsthema's. De Gezinswijzer is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en is een product van het Nederlands Jeugdinstituut, in opdracht van het ministerie voor Jeugd en Gezin.

Reageren?

Als bezoeker van de dossiers `Geboorte kind' en `Scheiding' kunt u een reactie achterlaten in het betreffende dossier. Op die manier wil het Nederlands Jeugdinstituut erachter komen aan welke kennis professionals behoefte hebben. Ook kan uw expertise gebruikt worden om de dossiers te verbeteren en uit te breiden. Wij nodigen u van harte uit om uw reactie te plaatsen.

Meer weten

Het dossier `Geboorte kind' kunt u vinden via de website www.nji.nl/geboorte. Het dossier `Scheiding' kunt u vinden via www.nji.nl/scheiding. Bekijk alle dossiers.