Gemeente Woerden

Gemeentelijke voorraad strooizout neemt snel af

05-01-2010
Door de hevige sneeuwval van de afgelopen tijd is de voorraad strooizout van de gemeente Woerden geslonken tot een minimum. Afgelopen weken hebben we te maken hebben gehad met extreme weersomstandigheden, zoals we deze tot nu toe nog niet mee hebben gemaakt. Tot op heden is er al 1100 ton zout gestrooid in de gemeente Woerden. Dit is evenveel als gewoonlijk gebruikt wordt in een heel winterseizoen. Ook het aantal uren dat gestrooid is, overtreft het aantal uren van een normaal strooiseizoen.

Er is nu nog zout over voor twee strooiacties. Voorlopig is er nog geen zicht op aanvoer van nieuw wegenzout in verband met schaarste. Er moet dus gezocht worden naar een andere oplossing. Aanvoer via omliggende gemeenten biedt geen uitkomst, omdat ook bij hen de voorraden tot een minimum zijn gedaald.
Besloten is het strooizout te mengen met grof zand waardoor er voldoende zout is voor vier strooiacties. Daarna zal alleen nog met zand gestrooid kunnen worden totdat er weer zout beschikbaar is.

Vanavond worden de fietspaden schoongemaakt waardoor de volgende strooiacties meer effect hebben en de fietspaden begaanbaarder zijn.

Door de beperkte voorraad kan niet overal tegelijk gestrooid worden. Dit kan tot gevolg hebben dat wegen in Woerden glad zijn.

Meer informatie over gladheidsbestrijding door de gemeente Woerden

Openingstijden rond feestdagen

22-12-2009 16:28
Donderdag 24 december en 31 december is het stadhuis vanaf 15.30 uur gesloten voor publiek. Ook de telefonische bereikbaarheid is op deze dagen aangepast.
Lees verder