Gemeente Roermond

Gemeente Roermond heeft een nieuw gezicht

De gemeente Roermond heeft een nieuwe huisstijl en daarmee een nieuw gezicht. Graphics Etc. uit Roermond heeft het 20 jaar oude logo gerestyled en daarmee aangepast aan de huidige tijd. Het logo is gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 5 januari.

Nieuw logo
Roermond is een stad vol groei, die in de kern herkenbaar is gebleven. Een open stad, waarin door het gemeentebestuur modern (snel) en open wordt gecommuniceerd. Het nieuwe logo is gebaseerd op themas uit het verleden, die tot uiting komen in het stadswapen van Roermond. Afgeleid van het stadswapen van Roermond vormen het kroonelement, leeuw en lelie een gestileerde weergave van het wapenschild. Door de combinatie van de hedendaagse vormgeving met de verwijzing naar het historische karakter van de stad Roermond, brengt het nieuwe logo de tweeledige boodschap van de gemeente Roermond extra goed naar voren:

Respect voor het verleden en gericht op vernieuwing.

Geleidelijke overgang
De invoering van de nieuwe huisstijl is een proces dat nog enige tijd in beslag gaat nemen. Omdat het in één keer overzetten van alle uitingen van de gemeente Roermond een te groot kostenplaatje met zich meebrengt, is ervoor gekozen om bij de invoering van de nieuwe huisstijl een overgangsperiode in acht te nemen. Zo gaan de website, de emailhandtekening, de gemeentepagina en het basis correspondentiepakket vanaf 5 januari de nieuwe huisstijl dragen, maar worden zaken als bijvoorbeeld wagenbelettering en bewegwijzeringsborden pas in een later stadium aangepast op de nieuwe huisstijl.

Nieuw logo.
Eerste publicatiedatum: 05-01-2010 Bijgewerkt: 05-01-2010