Gemeente Capelle a/d IJssel

Alleen hoofdroutes gestrooid

In Capelle strooien we alleen nog de belangrijke doorgaande routes. De reden hiervoor is dat de bodem van onze voorraad strooizout in zicht is.

gladheidsbestrijding

In Capelle strooien we alleen nog de belangrijke doorgaande routes. De reden hiervoor is dat de bodem van onze voorraad strooizout in zicht is. Ook andere gemeenten in de regio en het land kampen met tekorten. Het is onduidelijk wanneer leveranciers nieuw zout kunnen leveren. Daarom kunnen we op dit moment ook even geen zout via de gemeentewerf aan particulieren leveren. Voor scholen en zorginstellingen is nog wel zout beschikbaar.

strooizout

Door de aanhoudende vrieskou en sneeuwval hebben we de afgelopen weken veel moeten strooien. Daardoor hebben we nog maar 50 ton zout over. Dit is genoeg om twee keer de volledige route te strooien. De weersverwachting is echter dat het de komende tijd aanhoudend blijft vriezen, sneeuwen en ijzelen. Daarom hebben we ervoor gekozen om alleen nog de doorgaande routes te strooien. Deze blijven dan in ieder geval begaanbaar. De routes die we nog strooien zijn:


- de belangrijkste (wijk)ontsluitingsroutes;


- busroutes;


- uitrijroute brandweer;


- wegen om en nabij het IJsselland Ziekenhuis.

Voorzichtig op overige wegen en fietspaden

Gevolg is dat we op de overige wegen en fietspaden niet meer strooien. Houdt u daarom rekening met gladde weggedeelten. Om de fietspaden zo goed mogelijk begaanbaar te houden, borstelen we die schoon en bestrooien die met zand.

Zodra we een nieuwe zoutvoorraad geleverd krijgen, gaan we weer over op de reguliere strooiroute. Kijk voor de meest actuele stand van zaken op deze website.

Zie ook:

5-1-2010

Bekendmaking 06 januari 2010

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, sloopvergunningen, kapvergunningen, een aanvraag invalidenparkeerplaats, het ontwerpbesluit tot aanwijzing van de route vervoer van gevaarlijke stooffen, Subsidieverordening welzijn 2004 inclusief 2e wijziging, Leidraad invordering 2010 en incasso reglement Gemeentelijke Heffingen 2010 en de Belastingverordeningen verleend, dan wel in procedure zijn.