Gemeente Halderberge


Gemeente Halderberge getroffen door zouttekort

Ook de gemeente Halderberge is getroffen door de regionale en landelijke slinkende zoutvoorraden. Het bedrijf waar de gemeente zijn zoutvoorraden vandaan haalt kan door het extreme winterweer zijn verplichtingen niet volledig nakomen. De hoofdwegen worden door schuiven en borstelen zo goed mogelijk begaanbaar gemaakt. Het beperkt strooien wordt zo snel mogelijk hervat op de doorgaande routes.

Het extreme winterweer heeft er voor gezorgd dat zowel regionaal als landelijk de zoutvoorraden langzaam op raken. Alleen deze winter heeft de gemeente Halderberge al 100 ton meer zout uitgestrooid dan het hele vorige winterseizoen.
Hoewel de gemeente contractueel nog ongeveer 500 ton tot zijn beschikking heeft, kan de leverancier niet aan zijn verplichtingen voldoen. Toegezegd is dat er zo snel mogelijk een voorraad geleverd wordt. Ook volgende week gaan de leveringen beperkt door. Dat betekent dat de gemeente het strooien beperkt tot de doorgaande routes. De hoofdwegen worden door schuiven, borstelen en strooien zo goed mogelijk sneeuwvrij gemaakt. Toch zal dit niet voldoende zijn om alle gladheid te bestrijden. Voorzichtigheid is dus geboden. De gemeente test op dit moment alternatieven door bijvoorbeeld te strooien met brekerzand, of door de zoutvoorraad te mengen met zand. Toch zijn de weersverwachtingen dusdanig dat ook de alternatieven niet voldoende zullen zijn en het verkeer hinder zal ondervinden van de aanhoudende gladheid.

>> Gladheidbestrijding