Gemeente Leidschendam-Voorburg


Leidschendam-Voorburg past strooibeleid aan

5 januari 2010 - Ook Leidschendam-Voorburg begint de gevolgen te ondervinden van het opraken van de voorraad strooizout bij zoutleveranciers. De gemeente moet het strooibeleid aanpassen om de komende dagen met de huidige voorraad zout nog de noodzakelijke strooiacties te kunnen uitvoeren.

Vanaf woensdag 6 januari komen bij strooiacties voorlopig uitsluitend nog de hoofdwegen/doorgaande wegen en Openbaar Vervoerroutes (1ste prioriteit) en lokale fietspaden aan bod.

De gemeente vraagt begrip voor de gevolgen die dit aangepaste strooibeleid op de kwaliteit van het wegennet zal hebben. Dit strooibeleid blijft van kracht totdat de gemeentelijke zoutvoorraad is aangevuld.

Hulp inwoners
De gemeente blijft alle beschikbare medewerkers en materieel van de afdeling Wijkbeheer inzetten om gladheid en sneeuw te bestrijden. Inwoners kunnen ook een handje helpen met sneeuwruimen en strooien bij hun woning. Hiervoor kunnen zij bij het afvalbrengstation van Avalex (Nieuwe Havenstraat 3b in Voorburg) een zakje strooizout afhalen.

Meer informatie over gladheidbestrijding vindt u op de website onder Wijkzaken/Seizoenen.