Gemeente Lingewaard


Theo van Merwijk ontvangt Speld van Verdienste

Zaterdag 2 januari 2010 heeft Theo van Merwijk uit handen van burgemeester Harry de Vries de Speld van Verdienste van de gemeente Lingewaard ontvangen.

Hij ontving deze speld vanwege zijn langdurige vrijwillige inzet voor de Haalderense gemeenschap. Als voorzitter van de dorpsraad opgericht in 1979 heeft hij meegewerkt aan het organiseren van allerlei dorpsfeesten, toernooien en andere activiteiten - welke toentertijd gehouden werden in zaal De Blauwe Pan - om de onderlinge samenwerking tussen de lokale verenigingen te bevorderen. Toen deze zaal begin tachtiger jaren ging sluiten ontstond er een accommodatieprobleem. Theo van Merwijk heeft zich van begin af aan ingezet voor de komst van een dorpshuis dat op 12 november 1988 kon worden geopend.

Nu ruim twintig jaar later heeft dorpshuis De Tichel haar bestaansrecht bewezen. Veel verenigingen zijn er gehuisvest en is De Tichel ook een ontmoetingsplaats voor jongeren. Al die jaren heeft hij zich ingezet voor werkzaamheden en het coördineren van werkzaamheden in relatie tot het beheer van het dorpshuis. Zo is het dorpshuis enige jaren geleden grondig gerenoveerd waarbij hij de coördinerende rol vervulde.

Theo van Merwijk heeft een brede belangstelling voor het ouderenwerk, de jeugd, peuterspeelwerk of kinderdagverblijf. Ook organiseert hij jaarlijks de Sinterklaasintocht in Haalderen. Door allerlei activiteiten draagt hij bij aan de leefbaarheid van Haalderen en wil hij het dorpshuis optimaal ten nutte laten komen voor de inwoners van Haalderen.

Theo van Merwijk

(Geplaatst: 5 januari 2010)