Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Weer minder doden in Limburgse verkeer
Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg en het ROVL

In het Limburgse verkeer waren vorig jaar 34 doden te betreuren. Dat zijn er zestien minder dan in 2008 en 35 minder dan in 2007.

Dit blijkt uit een opgave van de beide politiekorpsen in Limburg. We zijn ingetogen verheugd met weer een forse stap richting onze ambitie. Ik hoop dat we de nul voor dit jaar nog lang kunnen vasthouden. Ik doe dan ook een oproep aan de Limburgse weggebruiker om met respect voor elkaar en met veel verantwoordelijkheidsgevoel de openbare ruimte te delen. Door eendrachtige samenwerking met onze partners hopen we voor de verkeersdeelnemer de juiste randvoorwaarden te creëren, aldus ROVL-voorzitter Noël Lebens, tevens verkeersgedeputeerde van de Provincie Limburg.

dodelijke ongevallen doden
2004 58 63
2005 52 53
2006 48 54
2007 61 69
2008 42 50
2009 32 34

De cijfers van 2009 zijn nog voorlopig. Pas na centrale verwerking van alle gegevens worden in april-mei van dit jaar de landelijke cijfers bekend gemaakt. Nadat deze officiële cijfers, en daarmee ook de ziekenhuisgewonden, bekend zijn gemaakt door het ministerie van Verkeer en Waterstaat zal een analyse van de ongevallencijfers kunnen plaatsvinden. Wat opvalt in de opgave van de politie is dat vorig jaar achttien verkeersdoden (meer dan de helft) zestig jaar of ouder is. Twaalf doden vielen bij ongevallen met de fiets. Vijf verkeersdoden waren voetganger.

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) is een onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. Het ROVL functioneert als faciliterende instelling voor de aangesloten partners.

Via de site www.rovl.nl is vrijwel alle informatie over verkeersveiligheid en de vele verkeersacties in Limburg te zien. Samen op weg naar de meest verkeersveilige provincie van Nederland.

5-1-2010 16:35