Qurius NV

Meer grip op projecten voor Fugro Survey

Fugro Survey B.V., dienstverlener in het verzamelen, interpreteren en adviseren over gegevens van het aardoppervlak en de zeebodem, is succesvol live gegaan met PSO for Microsoft Dynamics, de branchespecifieke softwareoplossing voor zakelijke dienstverleners. Qurius heeft deze oplossing, samen met partner Assistance Software, geïntegreerd met Microsoft Dynamics NAV. Met deze combinatie heeft Fugro Survey meer grip op zijn projecten gekregen.

Fugro Survey B.V., onderdeel van Fugro N.V., werkt projectmatig en biedt een scala aan dienstverlenende activiteiten in de olie- en gasindustrie. Om alle projecten nog beter te kunnen beheren groeide de behoefte aan software die relaties
legt tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. Het bedrijf maakt al langer gebruik van Microsoft Dynamics NAV voor de financiële administratie. Sinds de PSO-oplossing hiermee geïntegreerd is, heeft Fugro Survey een duidelijke efficiencyslag geslagen. Het belangrijkste voordeel is dat de aansluitproblemen tussen de project- en financiële administratie opgelost zijn. Hierdoor is eenmalige invoer van gegevens mogelijk geworden en beschikken alle medewerkers direct over de meest actuele informatie.

Registratie van resources
PSO for Microsoft Dynamics biedt Fugro Survey branchespecifieke ondersteuning op het gebied van projectmanagement en de registratie van resources. Fugro Survey heeft met deze oplossing nog meer grip op zijn projecten gekregen. In één oogopslag hebben projectmanagers nu inzicht in het verloop van een project en in de gebruikte resources, waaronder mensen, uren en materiaal. Mark Heine, Managing Director van Fugro Survey: "Per project werken wij met veel verschillende resources, die per dag aanpasbaar moeten zijn. Voorheen hielden we deze gegevens bij in Excel-sheets, maar dit zijn ongestructureerde documenten zonder integratie met de `back-office'. Met de nieuwe oplossing kunnen wij alle gegevens op een zeer gestructureerde en efficiënte manier bijhouden en zijn ze bovendien direct bruikbaar voor de financiële afhandeling. Een groot voordeel is dat we hierbij het gebruiksgemak van het werken met Excel hebben kunnen behouden!"

"Met de PSO-oplossing beschikken we over een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Onze mensen konden er direct mee aan de slag, vanwege de herkenbare user interface. Daarnaast beschikken we met deze oplossing over een goede basis voor verdere efficiency- en optimalisatieslagen. Zo willen wij als volgende stap mogelijkheden tot documentbeheer en het internationaal beheren van project- en klantgegevens verkennen", aldus Heine. Fugro Survey is een pilot-implementatie. Momenteel wordt bekeken of de oplossing ook uitgerold kan worden binnen andere bedrijven in de Offshore Survey divisie.

Over PSO for Microsoft Dynamics
PSO for Microsoft Dynamics is een branchespecifieke softwareoplossing, gebaseerd op de technologieën Microsoft Dynamics en Microsoft SharePoint. Deze geïntegreerde ERP-oplossing voor kennisintensieve zakelijke dienstverleners, biedt zeer uitgebreide mogelijkheden. Alle relevante bedrijfsprocessen worden ondersteunt, van sales, marketing, recruitment en HR, tot kennis- en documentbeheer en de financiële- en projectadministratie. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.nl/pso