Royal Haskoning


Royal Haskoning kiest voor Cradle to Cradle®

5-1-2010

Na de klimaattop in Kopenhagen, lijkt er nog steeds geen afdoende antwoord op klimaatverandering. Als we nu niets doen, verandert er ook niets. Royal Haskoning vindt dat Cradle to Cradle® goede kansen biedt. In samenwerking met Michael Braungart is daarom geïnvesteerd in een interne opleiding van 40 experts.

Royal Haskoning heeft in samenwerking met Michael Braungart en zijn naaste medewerkers Douglas Mulhall en Katja Hansen intern 40 adviseurs, projectmanagers, ingenieurs en architecten opgeleid in het Cradle to Cradle® denken: de Royal Cradle. Vanuit het concept Cradle to Cradle® is gedurende een half jaar gewerkt aan de praktische toepasbaarheid in projecten binnen de verschillende werkvelden en disciplines. In de slotsessie eind december werden de toepassingen getoetst en enthousiast ontvangen door Michael Braungart.

Geïnspireerd door Cradle to Cradle®
Royal Haskoning gelooft in het Cradle to Cradle®-concept en heeft zich hierdoor laten inspireren. Het is een verfrissende, positieve invalshoek: het realiseren van kwaliteit en het in stand houden van de waarde van grondstoffen, producten en leefomgeving door ze steeds opnieuw te gebruiken in plaats van verbruiken. Kortom: hoe laten we een positieve footprint achter?
Royal Haskoning ziet Cradle to Cradle® als een belangrijke ontwikkeling verwant aan duurzaamheid, die maximale ruimte biedt voor het vinden van creatieve oplossingen. Door een combinatie van technologische kennis en ervaring van proces- en projectmanagement worden duurzaamheid
en Cradle to Cradle® mogelijk.

Praktische toepasbaarheid
Royal Haskoning werkt dagelijks aan duurzaamheid in een veelheid van projecten en gelooft in de toegevoegde waarde van de `positieve agenda' van het Cradle to Cradle®-concept. Daarbij wordt geïnvesteerd in kennisontwikkeling en toepassing van het concept. De uitdaging is groter. Alleen samen met opdrachtgevers en andere stakeholders kunnen noodzakelijke volgende stappen gezet worden.
Praktisch betekent dit dat er binnen Royal Haskoning expertise en kennis aanwezig is van onder andere base line studies. road maps en resource cycle analysis; beleidsontwikkeling; haalbaarheidsstudies en concept redesign; ontwerp en implementatie Cradle to Cradle®-elementen; alliantie vorming en kennisontwikkeling/ innovatieplatform.

In 2010 zal de denkwijze van het concept een steeds belangrijkere rol in gaan nemen in de projecten van Royal Haskoning. Daarmee wordt het concept voortdurend verder ontwikkeld in samenwerking met opdrachtgevers en andere stakeholders.

Zie ook www.klimaat-energie.com

Meer informatie

Margie Alders
Margie Alders
T +31 (0)24 3284393
E Margie Alders