Talis


Jongeren N.E.C. BuurtBattle maken eigen buurt vuurwerkvrij.

Afgelopen zaterdag hebben ongeveer 80 jongeren die deelnemen aan de zaalvoetbalcompetitie van de N.E.C. BuurtBattle hun wijk vuurwerkvrij gemaakt.

Vrijwel ieder team had een aantal jongeren afgevaardigd om hun eigen buurt schoner te maken. Dat deden ze door weer en wind, maar niet voor niks. Elk team kon met deze actie 3 punten verdienen voor de stand in de N.E.C. BuurtBattle, waar naast voetbalkwaliteit ook het respect voor je omgeving hoog in het vaandel staat.

De N.E.C. BuurtBattle, een initiatief van stichting Wij staan voor de Wijk en Futsal Chabbab, is een voetbalcompetitie tussen verschillende Nijmeegse volkswijken, waarbij jongeren tussen de 9 en 16 jaar niet alleen punten scoren met voetbal, maar ook met sportiviteit&respect en met zogenaamde BuurtBijdrages. Een BuurtBijdrage is een klusje in de wijk waarmee de jongeren aantonen bij te willen dragen aan de leefbaarheid in hun wijk. Daarnaast zetten ze zichzelf in een positief daglicht bij hun wijkbewoners. Deze actie was het einde van de eerste periode, waarmee nu alle teams (20 in totaal) minimaal 1 BuurtBijdrage hebben geleverd.

Voor de winnaars van de N.E.C. BuurtBattle zijn er geweldige prijzen. Het winnende team neemt deel aan de nationale âCup of Heroesâ, waar het namens Nijmegen gaat strijden tegen winnaars van BuurtBattles van onder andere NAC Breda en PSV. Ook wint het complete team een Meet&Greet met een N.E.C.-speler.

De N.E.C. BuurtBattle is een initiatief van stichting Wij staan voor de Wijk en Futsal Chabbab. Wij staan voor de Wijk is een samenwerkingsverband tussen Talis, Dar, Breng, ROC Nijmegen, gemeente Nijmegen en N.E.C. en heeft tot doel de sociale cohesie in de wijken in Nijmegen te verbeteren. Futsal Chabbab combineert zaalvoetbalprojecten met huiswerkbegeleiding. Futsal Chabbab wordt gesteund door Gemeente Nijmegen, Talis, Portaal en Standvast Wonen. Meer informatie op www.wijstaanvoordewijk.nl en www.necbuurtbattle.nl.