VerkeersInformatieDienst


Veel ongevallen door slecht weer

5 januari 2010, 05:53
Afgelopen nacht kende veel ongevallen en veel problemen door galdheid. Er viel veel sneeuw, waardoor de rij-omstandigheden in met name Noord-Limburg moeilijk waren. Daarnaast ijzelde het op grote schaal in de regio's Noord- en Zuid-Holland.

De A29 is lang gesloten geweest tussen het Vaanplein en het knooppunt Sabina omdat de weg was veranderd in een ijsbaan. Rijkswaterstaat heeft de ijslaag laten wegfresen om de weg weer begaanbaar te krijgen. Dat neemt niet weg dat het op de A29 en A17 op sommige plekken nog steeds erg glad is.

Rond Rotterdam en Amsterdam zijn vannacht snelheidsdekens geplaatst, waarbij de maximumsnelheid met behulp van het
verkeerssignaleringssysteem is verlaagd naar 50 kilometer per uur. Inmiddels zijn die snelheidsdekens op de meeste plaatsen weer van de weg gehaald.

Er waren veel meldingen van ongevallen, zoals vanaf de A7 en de A8. Op de A44 is een weginspecteur van Rijkswaterstaat aangereden terwijl deze assistentie verleende bij een ongeval. De verwondingen vallen mee.

Op de A12 schaarden drie vrachtwagens bij De Meern.

Hoewel de wegen weer wat begaanbaarder zijn, verwacht de VerkeersInformatieDienst dat het verkeer ook in de ochtendspits last blijft houden van problemen door gladheid.