Politie Zuid-Holland-Zuid

Derde aanhouding in onderzoek naar fatale schietpartij Zuidendijk

Dordrecht , 04-01-2010 o In het onderzoek naar het fatale schietincident op zondagavond 15 november 2009 op de Zuidendijk in Dordrecht heeft de politie maandag 4 januari een derde verdachte aangehouden. Deze persoon zat al in bewaring op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige overval in juni 2009 op een 82-jarige man in diens woning aan De Lus in Zwijndrecht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

In december vorig jaar hield de politie al twee verdachten aan, een 24-jarige vrouw en een 42-jarige man, beiden uit Dordrecht. Zij werden na voorgeleiding aan de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De 42-jarige man is inmiddels weer op vrije voeten. Hij is nog wel verdachte in het onderzoek. De vrouw zit nog steeds vast.

De fatale schietpartij vond op 15 november 2009 plaats in Dordrecht. Een 27-jarige man uit Zwijndrecht werd op de Zuidendijk op de fiets neergeschoten en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Gezien de ernst van de zaak werd een TGO-team (Team Grootschalige Opsporing) geformeerd. Dit team werkt nog steeds met 25 rechercheurs aan de zaak. Zij verrichten technisch en tactisch onderzoek. Politie en Openbaar Ministerie stellen alles in het werk om de dader(s) van dit misdrijf te achterhalen.