Gemeente Lansingerland

Website CJG-Lansingerland online

Het CJG-Lansingerland gaat binnenkort van start. Het CJG geeft antwoord op vragen over opvoeden en opgroeien, zowel op vragen van ouders en kinderen als op vragen van jongeren.

In het CJG werken vier organisaties samen, ieder met zijn eigen specifieke werkterrein. Door de samenwerking kunnen ouders/kinderen en jongeren met vragen of problemen eerder en beter geholpen worden.

Â

De vier kernpartners van het CJG zijn Vierstroomzorgring, GGD Rotterdam-Rijnmond, Bureau Jeugdzorg en Kwadraad aan u voor. De gemeente regisseert het project en is verantwoordelijk voor een goed functionerend netwerk van zorgaanbieders. Vanaf eind januari werken de vier organisatie op de nieuwe manier. Dan nog vanuit hun eigen locaties. In het voorjaar opereert het CJG vanuit vestiging De Klaver in Bergschenhoek. De website www.cjglansingerland.nl is nu al te raadplegen. Daarop kunt u niet alleen lezen welke rol de gemeente en de vier kernpartners in het CJG vervullen, maar vindt u ook antwoord op veel gestelde vragen.

Â

Mijlpaal in zorg voor kinderen

De oprichting van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Lansingerland is volgens Naushad Boedhoe, wethouder jeugd van de gemeente Lansingerland, een belangrijke mijlpaal in de zorg voor kinderen en jongeren in onze gemeente. âEr zijn nu zoveel zorgaanbieders dat mensen vaak door de bomen het bos niet meer zien. Ook zorgaanbieders zijn soms niet op de hoogte van elkaars werk. In het CJG stemmen de partners de zorg voor de cliënten op elkaar af onder de noemer één gezin, één plan. Het is belangrijk dat dit proces goed in elkaar steekt zodat alle zorgaanbieders op de hoogte zijn van de vragen, problemen en oplossingen van een bepaalde cliënt.â

Â

Preventie

âHet vertrekpunt van de zorg is het kind en zijn directe omgeving. Daarbij wordt gekeken wat het beste voor het kind is, waarbij de totale situatie in ogenschouw wordt genomen. Ook de andere kinderen en de ouders worden bij de mogelijke behandeling betrokken. Het CJG is in eerste instantie gericht op preventie, op hoe kun je de eigen kracht en zelfredzaamheid van ouders/kinderen en jongeren vergroten. Zij kunnen er gemakkelijk met al hun vragen terecht en worden zo snel en goed mogelijk geholpenâ, aldus de wethouder.

Â

Meer info: www.cjglansingerland.nl