Politie Utrecht

Persberichten heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht, 04-01-2010

Aanhouding na cafe uitgezet te zijn

VEENENDAAL De politie heeft op 1 januari rond 3.00 uur een 23-jarige man uit Veenendaal aan de Markt aangehouden. De man was een cafe uitgezet naar aanleiding van een mishandeling. Hij was niet tot rede te brengen en trok aan de kleding van één van de agenten. Na meerdere malen gewaarschuwd te zijn, gaf de agent met de korte wapenstok een tik op de handen van de man. Daarna bond hij in en kon hij aangehouden worden.

Aangehouden voor baldadigheid

VEENENDAAL Een 22-jarige man uit Veenendaal is vrijdagmorgen rond 3.00 uur aangehouden op de Markt voor het trappen tegen fietsen.

Agenten zagen de man bij een cafe naar buiten komen. Hij liep vervolgens regelrecht op een rij fietsen af waar hij vervolgens tegen aan ging trappen. Hierdoor vielen deze om. De man werd aangehouden voor baldadigheid.

Aanhoudingen in verband met vechtpartij

VEENENDAAL- Op 1 januari rond 06.20 uur hielden agenten op Achterkerkstraat en Weverij drie mannen uit Veenendaal aan in verband met een vechtpartij.

Na een melding van een taxichauffeur spoedde surveillerende agenten zich naar de Weverij. Daar lagen twee jongens op de grond. Beide jongens bleken meerdere malen geslagen en getrapt te zijn door drie andere jongens. Ambulancepersoneel heeft één van de slachtoffers, een 22-jarige man uit Rhenen ter plekke bekeken en voor verdere behandeling naar de huisarts verwezen in verband met oppervlakkig letsel. Op het bureau bleek later dat ook het andere slachtoffer, een 21-jarige man uit Rhenen een wond had aan zijn hoofd en ook hij zou meerdere malen geschopt en geslagen zijn. Ook hij zou naar de huisarts gaan.
Op aanwijzing van getuigen kon één van de verdachten, de 24-jarige man uit Veenendaal op de Achterkerkstraat in de boeien worden geslagen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde de agenten. Later konden de andere verdachten, een 20-jarige en een 21-jarige man uit Veenendaal aangehouden worden op de Weverij.

Vernieling Verkeersbord

VEENENDAAL Op donderdag 31 december rond 23.30 uur hielden biker-agenten op Oeverzwaluw een 19-jarige man uit Veenendaal aan voor de vernieling van een verkeersbord.

Door vuurwerk af te steken op het bord was het bord vernield.