Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.45 uur

Utrecht, 04-01-2010

Hardleers

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden omdat hij meerdere malen ging rijden terwijl dit niet mocht.

Rond 08.15 uur controleerden agenten een personenauto op het Zandpad. Uit de gegevens bleek dat de 23-jarige bestuurder niet mocht rijden omdat zijn rijbewijs ingevorderd moest worden. Toen de agenten zijn rijbewijs ingenomen hadden wilde een passagier met de auto verder rijden. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de passagier gedronken had, moest hij een blaastest afleggen.

Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had om te mogen rijden. De agenten verlieten het Zandpad en gingen verder met surveillance. Na enige tijd werd via het cameratoezicht gezien dat de 23-jarige man weer in zijn auto stapte en wegreed. Op de Jagerskade werd de man weer aan de kant gezet en aangehouden.

Vrouw beroofd van haar portemonnee

UTRECHT Zondagmiddag vond bij een horecagelegenheid aan de Lange Viestraat een beroving plaats. Hierbij werd een vrouw het slachtoffer.

Een 35-jarige vrouw (woonplaats onbekend) stond omstreeks 14.15 uur in de rij voor een kassa bij een horecagelegenheid. Plotseling ontdekte zij dat haar portemonnee uit haar tas werd gehaald. Twee verdachten wisten de zaak te verlaten. De politie is op zoek naar getuige(n) van de beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau stad Utrecht, tel.: 0900 88 44.

Brandstichting

UTRECHT In een kelderbox aan de Winterboeidreef ontstond zondagavond brand. De politie gaat uit van brandstichting.

Rond 21.20 uur kreeg de politie een melding dat er brand was uitgebroken in een kelderbox aan de Winterboeidreef. Ter plaatse bleek dat een getuige gezien had dat er rook uit de box kwam. Na enige tijd ging de rook over in brand. De brandweer kwam ter plaatse en wist de brand snel te blussen. Uit onderzoek bleek dat in de kelderbox een bank in de brand gestoken was. Ook stonden twee containers in de brand. Meerdere mensen hadden gezien dat twee jongens net voor de brand uit de kelderbox kwamen lopen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau stad Utrecht, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding met gestolen auto

UTRECHT Zondagmorgen vond op het Westplein een eenzijdige aanrijding plaats. De inzittenden vluchten weg. Uit onderzoek bleek dat de auto gestolen was.

Omstreeks 08.25 uur kreeg de politie een melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op het Westplein. Ter plaatse troffen agenten een auto met draaiende motor dwars op de busbaan aan. Getuigen verklaarden dat zij gezien hadden dat de bestuurder met de auto vanuit de richting van de Daalsetunnel in de richting van het Westplein was gereden. In de bocht was hij de macht over het stuur verloren en botste tegen een wegafzetting.

Na de botsing waren twee mannen uit de auto gestapt en weggerend. Uit onderzoek bleek dat de auto vermoedelijk van diefstal afkomstig was. De politie onderzoekt de zaak. Getuige(n) kunnen zich melden via tel 0900 88 44.

Straatroof

UTRECHT Op de Wolfstraat vond zondagavond een beroving plaats. Hierbij werd een vrouw het slachtoffer.

Een 40-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 22.40 uur over de Wolfstraat. Plotseling werd de vrouw door een man belaagd. De man wilde de tas van de vrouw beroven. Omdat de vrouw niet direct losliet, werd zij door de man geslagen. Uiteindelijk liet het slachtoffer haar tas los. de dader renden weg in de richting van de Amsterdamsestraatweg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving, heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau stad Utrecht, tel.:0900 88 44.