Gemeente Ubbergen


mevrouw C.W.A. (Corrie) Wentholt-Rijsemus
Persberichten

Gemeentelijke erepenning voor mevrouw C.W.A. (Corrie) Wentholt-Rijsemus

Ieder jaar reikt burgemeester Wilbers tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ubbergen een erepenning uit aan een inwoner van de gemeente die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt in de Ubbergse samenleving.

Dit jaar wordt mevrouw Corrie Wentholt uit Beek verrast met deze erepenning. Aangezien zij niet bij de Nieuwjaarsreceptie aanwezig kan zijn (maandag 4 januari 19.00 - 21.00 uur in het Kulturhus in Beek), zal zij de middag vóór de Nieuwjaarsreceptie, op maandag 4 januari, de erepenning uitgereikt krijgen.

Mevrouw Wentholt - Rijsemus krijgt de "erepenning gemeente Ubbergen" in brons vanwege haar belangeloze, arbeidsintensieve en zeer enthousiaste inzet voor de Ubbergse samenleving, gedurende vele jaren, bij:

* Dameskoor Rouw en Trouw, waarvan zij al 29 jaar lid is. Tijdens deze periode heeft zij een aantal jaar de functie van secretaris bekleed en is nu al meer dan 12,5 jaar voorzitter. Zij is altijd een "motor" voor de vereniging geweest: zij zorgde voor het bedenken en uitvoeren van allerhande activiteiten en zette zich in om mensen te enthousiasmeren en te activeren. Het dameskoor was door haar inzet meer betrokken bij allerlei activiteiten in het dorp en vervulde - mede onder haar bezielende leiding - een belangrijke sociale functie in het dorp.

* KBO Beek-Ubbergen, waar zij sinds 1998 in het bestuur plaats heeft genomen. In 2000 is zij waarnemend voorzitter geworden en sinds 2001 is zij voorzitter. Ook bij de KBO is zij altijd een grote sturende kracht geweest, de spil van de vereniging.
* De Seniorenraad, waarvan zij vanaf 2001 lid is geweest, een groot aantal jaar daarvan als secretaris. Tevens is zij van 1999 tot en met 2008 ouderenadviseur geweest in Beek.

* De VVV Beek-Ubbergen, waar zij vanaf vermoedelijk 1996 tot 2009 werkzaam is geweest als vrijwilligster.

Bovenstaande activiteiten en vooral haar bijzondere inzet maken dat mevrouw Wentholt - Rijsemus een opvallend en bindend persoon was en is in de Ubbergse gemeenschap. Door het aanbieden van de "erepenning gemeente Ubbergen" in brons getuigt de gemeente Ubbergen dank en waardering voor haar niet aflatende inzet.