Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 08.30 uur

Utrecht, 05-01-2010

Twee mannen gestoken

UTRECHT - Bij een winkel in de wijk Lunetten zijn zondagavond 3 januari twee mannen gewond geraakt bij een steekpartij.

Omstreeks 20.00 uur kwamen twee mannen de winkel aan de Hondsrug binnen. Eén van de mannen had een mes in zijn hand en de mannen kwamen dreigend op een beveiligingsmedewerker afgelopen. Die vermoedde dat de mannen het op hem voorzien hadden en daarom probeerde hij weg te vluchten richting het magazijn. Daar ontstond een worsteling. Een van de verdachten probeerde de beveiligingsmedewerker te steken. Hij kon zichzelf afschermen maar werd in zijn hand geraakt.

Uiteindelijk overmeesterde hij de 34-jarige verdachte uit Utrecht. Een andere man die in de winkel werkzaam was, kwam de beveiliger te hulp maar hij werd zelf ook gestoken in zijn arm. De politie werd gewaarschuwd en agenten namen de verdachte van de beveiliger over. Hij is ingesloten en is in verzekering gesteld. Naar de andere verdachte wordt nog gezocht.

De aanleiding voor de steekpartij is mogelijk een conflict dat zich eerder op de dag met een familielid van de verdachte had afgespeeld.

Rijbewijs kwijt na te hard rijden

UTRECHT De politie heeft maandagmorgen het rijbewijs van een bestuurder ingenomen. De man reed ruim 56 km/u te hard over de Waterlinieweg.

Rond 10.30 uur surveilleerden het videovoertuig van de politie over de Waterlinieweg. Hier zagen zij een bestelbus met hoge snelheid rijden. De bestuurder werd geklokt op ruim 56 km/u te hard. De 30-jarige man uit Woerden kreeg een stopteken en werd aangesproken op zijn verkeersgedrag. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding lestel

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond maandagavond een aanrijding plaats tussen een scooter en een personenauto. De scooterbestuurder raakte gewond.

Een 16-jarige jongen uit Breukelen reed omstreeks 16.35 uur op zijn scooter over de Amsterdamsestraatweg in de richting van het centrum. In dezelfde richting reed een 22-jarige automobilist uit Utrecht. Ter hoogte van de Bethlehemweg wilde de automobilist rechtsaf slaan. Hierbij zag hij de jongen op de scooter over het hoofd en ontstond een aanrijding. De scooterbestuurder kwam hierbij hard op de grond terecht en moest door ambulancepersoon behandeld worden. De 22-jarige Utrechter bleef ongedeerd.