Politie Hollands Midden

Traditionele alcoholcontroles op nieuwjaarsdag

Duin- en Bollenstreek, 04-01-2010 o Op nieuwjaarsdag heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam in de Duin- en Bollenstreek gecontroleerd op het rijden onder invloed. Traditioneel vindt er op deze dag een grote geplande alcoholcontrole plaats. De reden van de alcoholcontroles op deze dag zijn de vele nieuwjaarsrecepties. Om mensen een stok achter de deur te geven om een BOB aan te wijzen of om met het openbaar vervoer te gaan wordt er gecontroleerd op alcohol.

De controle werd gehouden tussen 16.00 en 22.00 uur s avonds, in Rijnsburg op de Noordwijkerweg en in Noordwijk op de Gooweg.

Totaal hebben de agenten 922 bestuurders laten blazen. Van deze bestuurders bleken zeven automibilisten achter het stuur plaats te hebben genomen met drank op. Zij zijn aangehouden voor het rijden onder invloed.

Beginnend bestuurder kan rijbewijs inleveren De uitslagen van de ademanalyse waren: 235 ug/l, 240 ug/l, 270 ug/l, 290 ug/l, 365 ug/l, 460 ug/l. De limiet is vastgesteld op 220 ug/l voor een ervaren bestuurder. Boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen, daar was nu geen sprake van. Een beginnend bestuurder kon wel zijn rijbewijs inleveren. Hij werd betrapt met een promilage van 365 ug/l. Voor een beginnend bestuurder is de limiet vastgesteld op 90 ugl en boven de 350 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen. Tijdens de controle op nieuwjaarsdag blies een beginnend bestuurder 365 ug/l.

Regionaal verkeershandhavingsteam Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden controleert op vijf speerpunten: snelheid- en roodlichtovertredingen, rijden onder invloed, het dragen van bromfietshelmen en autogordels en niet-handsfree bellen. Deze overtredingen zijn in Nederland de oorzaak voor de meeste (dodelijke) ongevallen en ziekenhuisslachtoffers.