Ingezonden persbericht


Saint-Gobain Gyproc introduceert nieuwe brandwerende plaat met afgeschuinde kant Glasroc F RiNoflam AK eenvoudiger, beter en sneller af te werken

Vianen, 5 januari 2009 - Saint-Gobain Gyproc, marktleider voor wandsystemen voor de droge binnenafbouw, brengt in Nederland een nieuwe brandwerende plaat op de markt: Glasroc F RiNoflam AK. Dankzij de nieuwe, afgeschuinde kanten is deze gipsplaat in de Glasroc RiNoflam-serie sneller, beter en eenvoudiger af te werken. Montagebedrijven bereiken dankzij de afgeschuinde kanten sneller een glad en vlak eindresultaat. Deze gipsplaat voldoet aan de strengste brandwerende eisen, zoals NEN 6064.

De brandwerende prestaties van Glasroc F RiNoflam AK zijn uitstekend dankzij een onbrandbare glasvliesversterking in de gipsplaat. Hierdoor zijn de platen onbrandbaar en dragen niet bij aan brandvoortplanting en rookontwikkeling. Dankzij het glasvliesweefsel blijft de gipsplaat bovendien bij brand intact.

Glasroc F RiNoflam AK met Metal Stud® profielen kunnen worden toegepast in scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds. Vanwege de afgeschuinde kanten kunnen montagebedrijven de verzonken naden sneller, vlakker en gladder afwerken met een toplaag van Gyproc Jointfiller.

De nieuwe brandwerende plaat is verkrijgbaar in twee diktes: 10 en 12,5 millimeter. Glasroc F RiNoflam AK is opgenomen in de uitgebreide online bestekservice van Gyproc.

Meer informatie over Glasroc F RiNoflam AK is te vinden op www.gyproc.nl/glasrocfrinoflam

###

Over Saint-Gobain Gyproc
Saint-Gobain Gyproc Nederland is onderdeel van Saint-Gobain, de grootste producent van bouwmaterialen ter wereld. Voor de binnenafbouw biedt Saint-Gobain Gyproc architecten, aannemers, montagebedrijven en de handel een totaaloplossing. Zo voorziet het bedrijf in zowel plafond- en vloeroplossingen, als wandsystemen. Voor de natte binnenafbouw voorziet het bedrijf in een compleet gipspleisterprogramma onder de naam Plâtres Lambert. Door de uitgebreide mogelijkheden van Saint-Gobain Gyproc-producten profiteren afnemers van optimale artistieke vrijheid. Saint-Gobain Gyproc ondersteunt met diverse diensten, zoals een helpdesk, advies op het gebied van detaillering, bestekservice en tekenservice.

Saint-Gobain is in Nederland marktleider in zowel de professionele als de doe-het-zelfmarkt op het gebied van complete systemen voor de binnenafbouw met gipsplaten (Gyproc) en wand- en plafondsystemen (Rigips).

Het bedrijf heeft dertig jaar ervaring op dit gebied. Saint-Gobain Gyproc besteedt veel aandacht aan het continu innoveren van zijn producten en diensten. Dit doet het bedrijf internationaal vanuit de Research & Development-afdeling in onder andere Frankrijk en in Nederland vanuit de vestiging in Vianen. Voor meer informatie: www.gyproc.nl.



Ingezonden persbericht