Ingezonden persbericht


Eindhoven, 5 januari 2010

IFS Benelux en QlikTech gezamenlijk actief in Benelux-markt

In aansluiting op een wereldwijde alliantie starten IFS Benelux en BI-leverancier QlikTech Nederland met het gezamenlijk opereren in de Benelux-markt. Binnen deze samenwerking zal IFS eerst zijn bestaande klanten in de Benelux informeren over de mogelijkheden en voordelen van QlikView, de business intelligence-oplossing van QlikTech. Om deze klanten van optimaal advies te voorzien, heeft IFS Benelux een speciaal team geformeerd, dat uitgebreid is getraind in de mogelijkheden van QlikView.

Dankzij de samenwerking met QlikTech biedt IFS zijn klanten een totaaloplossing op het gebied van business intelligence. QlikView onderscheidt zich door zijn snelheid van implementatie, schaalbaarheid en flexibiliteit. De oplossing is in staat om grote hoeveelheden data uit de ERP-oplossing IFS Applications te halen, te analyseren en te presenteren. Daarmee beschikt het management van een organisatie altijd over de juiste gegevens om afgewogen beslissingen te nemen.

"QlikTech is een van de snelst groeiende BI-leveranciers van de Benelux. Dat geeft aan dat het bedrijf met zijn oplossingen de juiste weg aan het bewandelen is. Wij hebben met veel enthousiasme samengewerkt met QlikTech Nederland om de internationale samenwerking tussen onze moederbedrijven vorm te geven. Voor onze klanten is inzicht in data en trends onmisbaar. Met QlikView krijgen ze dat inzicht en kunnen ze flexibel opereren in hun markt", zegt Nico van Heuven, algemeen directeur van IFS Benelux.

"IFS Benelux heeft een sterke positie opgebouwd in projectgestuurde sectoren, waar onze oplossing een belangrijke toegevoegde waarde biedt. QlikView is snel te implementeren, vereist weinig beheer en is zeer kosteneffectief. Dat sluit nauw aan bij de huidige economische omstandigheden waarin de ruimte voor grote investeringen beperkt is. Wij kijken ernaar uit om klanten van IFS de voordelen te laten ervaren van een hoogwaardige analyseoplossing die hen flexibeler maakt en de efficiëntie helpt verbeteren", zegt Bas van der Horst, QlikTech Alliances Director.

Over QlikTech
Het kernproduct van QlikTech is QlikView, een tool die snelle zakelijke antwoorden biedt en gebruikers in staat stelt om hun gegevens op een eenvoudige manier en zonder begrenzingen te onderzoeken. Anders dan traditionele BI geeft QlikView onmiddellijk waarde met een payback die in dagen of weken bereikt wordt, in plaats van in maanden, jaren of zelfs helemaal niet. Het is de enige BI die ingezet kan worden op locatie, in cloud computing, op een laptop of op een mobiel apparaat - van één enkele gebruiker tot de grootste internationale onderneming.

De baanbrekende, geheugengebaseerde, associatieve benadering van QlikView is intuïtief te leren, eenvoudig aan te passen en laat zich in minder dan een week implementeren. QlikTech biedt een volwaardige gratis proefversie van QlikView en na aanschaf een 30-dagen geldteruggarantie. QlikTech heeft meer dan 12.000 klanten in 95 landen en meer dan achthonderd partners wereldwijd. Tot de klanten in de Benelux behoren: ABX Logistics, ADP, Atos Origin, ING Trust, KLM, MarktSelect (Graydon), Merck Sharp & Dohme, Panasonic, Schenker, ThiemeMeulenhoff, TNT en Zurich Verzekeringen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS) die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en implementeert. Het bedrijf is in 1983 opgericht. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS heeft meer dan tweeduizend klanten in 54 landen. IFS Benelux richt zich vooral op de volgende sectoren: industriële productie, construction, contracting en servicemanagement (o.a. scheepsbouw, olie, gas & energie), telecom en procesindustrie. Bij IFS werken 2.600 mensen. Het bedrijf behaalde in 2008 een omzet van 230 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.

IFS Applications is een handelsmerk van Industrial & Financial Systems, IFS AB (publ). Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.