Persbericht

Progress Software benoemt John Bates tot Chief Technology Officer

~ Ondernemer en CEP-pionier gaat de strategie en productontwikkeling van Progress Software vormgeven ~

Rotterdam, 5 januari 2010 - Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS), een softwareleverancier die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, heeft John Bates aangesteld als Chief Technology Officer (CTO) en Head of Corporate Development.

In deze functie is Bates verantwoordelijk voor vier aandachtsgebieden:


1. Het creëren en verder ontwikkelen van de ondernemingsstrategieën van Progress Software
2. De acquisitie van bedrijven om de ondernemingsstrategieën van Progress Software te ondersteunen
3. De strategie en oplossingen van Progress Software onder de aandacht brengen
4. Het creëren van synergie tussen de verschillende producten om zodoende oplossingen te kunnen bieden die klanten meerwaarde en kwaliteit opleveren

Bates staat binnen de software-industrie bekend als een visionair en ondernemer die een goede reputatie heeft opgebouwd met innovatie op het gebied van event-gedreven architecturen, smart environments en het monitoren van bedrijfsactiviteiten. Bates wordt gezien als de drijvende kracht achter de opkomst van complex event processing (CEP). Hij heeft de basis gelegd voor de commerciële toepassing van event processing-applicaties die worden geïntegreerd binnen bedrijfsoplossingen om 'operational responsiveness' mogelijk te maken. De applicaties worden onder andere toegepast bij de handel op de financiële markt, risicoanalyse en compliance, telecommunicatie, fraudebestrijding en intelligente logistiek.

"De afgelopen maanden hebben we de bedrijfsstrategie van Progress Software geherformuleerd", stelt Richard D. Reidy, president en CEO van Progress Software. "We richten ons op groeimogelijkheden binnen de zakelijke softwaremarkt. Wij willen een bijdrage leveren aan de oplossingen van onze klanten, die nieuwe toepassingen bieden voor business event processing, datadiensten en het beheer van zakelijke transacties. Hiervoor moeten wij beschikken over een duidelijke acquisitiestrategie en een goed productportfolio. Het leiderschap van John Bates is cruciaal om deze doelstelling te realiseren. Ik heb geruime tijd met John Bates samengewerkt en hij weet als geen ander wat er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken."

In zijn vorige functie als General Manager van de Apama Divisie bij Progress Software, was Bates verantwoordelijk voor de verkoop-, marketing-, productontwikkeling- en adviesorganisaties. Onder zijn leiding is het Progress® Apama®-platform uitgegroeid tot leider op het gebied van Complex Event Processing-oplossingen. Financiële dienstverleners zoals JP Morgan en Deutsche Bank, de Britse toezichthouder Financial Services Authority (FSA) en telecommunicatieleverancier 3Italia, zijn slechts enkele voorbeelden van Apama-klanten .

"Wij gaan nieuwe oplossingen bieden voor markten waarin ondernemingen een maximale business performance willen bereiken, dit noemen wij 'Operational Responsiveness'", stelt Bates. "Ik ben verheugd met deze nieuwe en uitdagende rol om Progress Software verder te ontwikkelen."

Voordat John Bates in dienst trad bij Progress Software was hij onder andere medeoprichter en CIO van Apama, dat in april 2005 werd overgenomen door Progress Software. Hij was verantwoordelijk voor de technologie en go-to-market-strategie van Apama en was mede-uitvinder van verschillende gepatenteerde technologieën. Hiervoor was Bates werkzaam bij de Cambridge Universiteit in Groot-Brittannië, waar hij leiding gaf aan een onderzoek naar gedistribueerde computersystemen.