Ingezonden persbericht


Beste Redactie Nieuwsbank,

Direct in de winkel prijzen vergelijken met iPhone-applicatie

Nieuwe gratis iPhone-applicatie zoekt prijzen voor miljoenen producten door simpelweg de streepjescode te scannen.

Consumenten die er zeker van willen zijn niet teveel in de winkel te betalen, kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de nieuwe StreepjescodeScanner.nl iPhone applicatie. Met deze gratis applicatie kan men direct een overzicht van prijzen van online aanbieders van een product opvragen, simpelweg door de streepjescode van een product te fotograferen. De StreepjescodeScanner.nl app werkt met uiteenlopende producten, waaronder CD's, DVD's, elektronica, verzorgingsproducten, hardware, telefoons, keukenapparatuur en nog veel meer. Zelfs de prijzen van populaire parfums kunnen vergeleken worden! De applicatie toont de prijzen van honderden online shops, waaronder bekende namen als Bol.com en Wehkamp.nl. Indien gewenst kan direct verder gezocht worden op populaire vergelijksites als Kieskeurig.nl en Beslist.nl. In totaal heeft StreepjescodeScanner.nl al meer dan 6 miljoen prijzen in haar database.

Hardware.Info, de initiatiefnemer van StreepjescodeScanner.nl, lanceerde enkele weken geleden al een applicatie voor het vergelijken van computerhardware en elektronicaprijzen. "De reacties waren boven verwachting," aldus Koen Crijns van Hardware.Info. "Binnen een week waren er ruim 10.000 downloads en inmiddels wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt. Wij kregen van verschillende gebruikers de vraag om een gelijksoortige applicatie, die ook andere producten als CD's en DVD's kan scannen. Daar geven we nu met StreepjescodeScanner.nl gehoor aan."

Direct prijzen vergelijken in normale winkels is in Amerika al de normaalste zaak van de wereld. Een vergelijkbare applicatie voor de Amerikaanse markt maakte kort geleden bekend al meer dan een miljoen gebruikers te hebben. Deze trend zet zich nu door naar Nederland.

Een handige functie van StreepjescodeScanner.nl is de mogelijkheid om een overzicht van online aanbieders direct naar de gebruiker te e-mailen. Wanneer de prijs van een online aanbieder substantieel lager is, kan de consument het product op die manier thuis op zijn gemak online bestellen.

Hoewel StreepjescodeScanner.nl voor de meest uiteenlopende producten gebruikt kan worden, zijn er ook producten waarvoor de iPhone applicatie nog niet werkt. "Supermarktproducten ondersteunen we bijvoorbeeld helaas nog niet," zegt Crijns, "maar de kans is dan ook klein, dat je een fles cola online veel goedkoper vindt."

Meer informatie over de gratis te downloaden app is te vinden op www.streepjescodescanner.nl.

----