Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wendy van Dijk favoriete entertainment presentatrice 2009 Matthijs van Nieuwkerk favoriete talkshowhost van afgelopen jaar

Amsterdam, 05 januari 2010 - Wendy van Dijk is de favoriete entertainment presentatrice van 2009. Zij wordt in haar categorie op de voet gevolgd door Paul de Leeuw en Linda de Mol. Bij de talkshowhosts is Matthijs van Nieuwkerk de onbetwiste winnaar. Ivo Niehe en Paul Witteman volgen hem op gepaste afstand. Mart Smeets is de favoriete sportpresentator van 2009 en Sacha de Boer de favoriete nieuwspresentator. Dit blijkt uit representatief onderzoek van het Reputation Institute onder 1.100 respondenten in opdracht van kabel- en mediabedrijf UPC Nederland.

Wendy van Dijk was in 2009 succesvol als presentatrice van talentshow X-factor en wist wederom de harten van de kijkers te veroveren met haar amusementsprogramma Ushi & Dushi. Ze liet maar net Paul de Leeuw en Linda de Mol achter zich. Paul de Leeuw presenteerde vorig jaar samen met 3FM DJ Giel Beelen Top of Flop, Mooi! Weer De Leeuw en Lieve Paul. Met dat laatste programma wil hij de vraagbaak voor Nederland worden. Linda de Mol, die met de Postcodeloterij Miljoenenjacht en Ik Hou van Holland wekelijks een miljoenenpubliek aan de buis wist te kluisteren, sluit de top drie af van favoriete presentatoren van 2009.

Top tien favoriete Entertainment presentatoren 2009
1. Wendy van Dijk

2. Paul de Leeuw

3. Linda de Mol

4. Gerard Joling

5. Jorgen Rayman


6. Beau van Erven Dorens

7. Eddy Zoey

8. Irene Moors

9. Martijn Krabbé

10. Chantal Jansen
Talkshowhosts
In de categorie talkshowhosts is Matthijs van Nieuwkerk de onbetwiste favoriet. Hij scoort meer dan twee keer zo goed als de runner up Ivo Niehe. Paul Witteman is de op twee na populairste talkshow host van 2009.

Opvallend is dat Ivo Niehe het bij de vrouwelijke kijkers goed doet. In hun favorietenlijstje neemt hij de tweede plaats in (voor Paul Witteman), terwijl hij niet in de top drie bij de mannelijke kijkers voorkomt. Onder die groep scoren Matthijs van Nieuwkerk (1), Paul Witteman (2) en Robert Jensen (3) het best. Die laatste scoort een zesde plaats bij het vrouwelijke kijkerspubliek. De eerste vrouwelijke talkshowhost is terug te vinden op de zesde plaats. Claudia de Breij verslaat met die plek Daphne Bunskoek. Zij is de tweede vrouwelijke talkshowhost in de top tien.

Top tien Talkshowhosts 2009

1. Matthijs van Nieuwkerk

2. Ivo Niehe

3. Paul Witteman

4. Robert Jensen

5. Jeroen Pauw


6. Claudia de Breij

7. Rik Felderhof

8. Daphne Bunskoek

9. Andries Knevel

10. Tijs van den Brink

De top tien Sportpresentatoren wordt aangevoerd door Mart Smeets. Kees Jansma is hekkensluiter.

Top tien Sportpresentatoren

1. Mart Smeets

2. Humberto Tan

3. Jack van Gelder

4. Dione de Graaff

5. Tom Egbers


6. Olav Mol

7. Toine van Peperstraten

8. Wilfred Gene

9. Barbara Barend

10. Kees Jansma
Sacha de Boer is net als voorgaande jaren de favoriete nieuwspresentator / -trice van televisiekijkend Nederland.

Top tien Nieuwspresentatoren

1. Sacha de Boer

2. Jan de Hoop

3. Philip freriks

4. Rick Nieman

5. Eva Jinek

6. Suzanne Bosman

7. Astrid Kerseboom

8. Gerard Arminkhof

9. Roelof Hemmen

10. Marielle Tweebeeke

Over het onderzoek
Dit jaarlijkse onderzoek in opdracht van kabel- en mediabedrijf UPC Nederland, werd eind 2009 uitgevoerd. 1.100 Nederlandse respondents werd hun mening gevraagd. Een vergelijkbaar onderzoek werd in 10 andere Europese landen waar UPC actief is gehouden.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Reputation Institute. Dit bureau is een van de leidende international marktonderzoekbureaus ter wereld. Dit is de zesde keer dat UPC de jaarlijkse televisie survey liet uitvoeren.

Over UPC Nederland
UPC is met 9,1 miljoen klanten het grootste kabel- en mediabedrijf van Europa. UPC Nederland (www.upc.nl) is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland ongeveer twee miljoen klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 711.000 klanten voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 708.000 breedbandinternet klanten en bedient 600.000 digitale telefonieklanten (cijfers per 30 september 2009). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld.



Ingezonden persbericht