Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB ontvangt hoogste beoordeling in Gartner's E-Discovery Software Product Vendors, 2009 MarketScope

ZyLAB e-Discovery System stelt IT- en juridische afdelingen in staat de kostbaarste en saaiste elementen van processen in-huis met geautomatiseerde hulpmiddelen efficiënt te beheren

Amsterdam, 5 januari 2010 - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van e-Discovery en Information Management oplossingen, heeft een "sterk positieve" beoordeling ontvangen binnen Gartner's "MarketScope for E-Discovery Software Product Vendors, 2009" (Debra Logan, John Bace, en Whit Andrews, 21 december 2009). ZyLAB ontving deze 'sterk positieve' beoordeling ook in 2007 en 2008.

Gartner beschouwt ondernemingen die een "sterk positieve" beoordeling ontvangen als leverancier van strategische producten, diensten of oplossingen. Klanten moeten doorgaan met de geplande investeringen. Potentiële klanten moeten overwegen deze aanbieder te zien als een belangrijke keuze voor strategische investeringen. Het rapport stelt: "Als men het aantal rechtszaken beschouwt dat gaande is of in een jaar is begonnen, is het duidelijk dat e-discovery moet worden behandeld als elk ander bedrijfsproces. Mogelijkheden voor efficiency en kostenbesparingen moeten waar mogelijk worden gezocht. E-discovery leveranciers proberen juist dat aan te pakken."

"ZyLAB is een duidelijke leider en loopt al jaren voorop op het gebied van 'in huis' e-discovery. Met de huidige recessie en de stijging van het aantal rechtszaken, adopteren organisaties ons platform snel als een manier om betere controle over hun totale processen en kosten te krijgen", stelt Jan Scholtes, Chief Strategy Officer van ZyLAB. "Door 'sterk positief' genoemd te worden door een van de meest gerespecteerde bedrijven die onderzoek doet binnen de e-discovery markt, ontvangen wij vertrouwen van een onafhankelijke derde partij voor onze aanpak, techniek en visie."

Volgens de MarketScope, heeft de recessie de overgang naar in-huis e-discovery versneld en meer bedrijven hebben e-discovery in-huis toegepast of overwegen het. "Dit rapport maakt het mogelijk dat organisaties een business case en een lijst van mogelijke leveranciers opstellen en bepalen welke voldoen aan hun behoeften." Het rapport stelt verder: "Ondernemingen die e-discovery software in gebruik nemen, kunnen de kosten van een rechtszaak verminderen door het verbeteren van hun controle over ongestructureerde content en semigestructureerde content; met name e-mail. Onze referentieverwijzingen melden consequent dat zij kosten en risico's hebben verminderd door controle te houden over processen, processen te volgen, bestanden te verwerken en juridisch te beoordelen, in plaats van deze functies uit te besteden."

Het ZyLAB e-Discovery systeem richt zich op alle belangrijke aspecten van e-discovery; van informatie management tot het produceren van relevante gegevens voor een tegenpartij en voor gebruik bij geschillen. Het platform is gebouwd rondom een XML data repository en biedt geautoriseerde reviewers toegang via standaard internet-browsers. Het is ontworpen om te helpen bij het versnellen van rechtszaken en document rapporten, evenals de mogelijkheid om zoekactiviteiten automatisch in huis te laten uitvoeren. Daardoor kunnen klanten controle behouden en de kosten minimaliseren. Al meer dan 25 jaar heeft ZyLAB samengewerkt met professionals op het gebied van geschillen, audits, veiligheids- en inlichtingendiensten om zo de beste producten te ontwikkelen voor het onderzoeken en beheren van grote sets van gearchiveerde gegevens zoals vereist door advocatenkantoren, bedrijven, de rechterlijke macht en juridische dienstverleners.

In het rapport geeft Gartner inzicht op de kostenbesparingen als het gaat om het in-huis toepassen van e-discovery. "De kostenbesparingen zoals gerapporteerd door klanten met vroegtijdige zaakbeoordelingen, gecombineerd met het in-huis verzamelen en bewaren, rechtvaardigt zeker de aankoop van redelijk geprijsde e-discovery-software, of zelfs duurdere software. Klanten die tijdens dit MarketScope onderzoek werden ondervraagd, meldden een rendement op investering (ROI) binnen drie tot zes maanden of - als alternatief - na een grote zaak, met name bij geschillen over intellectueel eigendom." Over ZyLAB
ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van information access oplossingen die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 400 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen. Met ruim 9.000 installaties wereldwijd en meer dan 1.7 miljoen verkochte licenties beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security, the White House en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore. Voor meer informatie: www.zylab.com