Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

5 januari 2010

Beschoten kat neemt taxi naar dierenasiel

Leiden 5 januari 2010 - Op 2 januari werd in het dierenasiel Stevenshage aan de Kenauweg in Leiden een cyperse poes binnengebracht. Nou gebeurt dat wel vaker, maar deze poes arriveerde per taxi en dat is vrij ongewoon. Tijdens zijn rit op deze zaterdag na nieuwjaarsdag, merkte de chauffeur dat hij een verstekeling aan boord had. Hij weet alleen niet hoe lang deze kattendame zich in zijn taxi heeft schuilgehouden. Ze kan op vier plekken ingestapt zijn en natuurlijk zou het heel fijn zijn als deze poes, die in het asiel de toepasselijke naam Taxi heeft gekregen, weer terug kan komen op haar thuisadres; al dan niet per taxi.

In het asiel lijkt Taxi zich redelijk prettig te voelen. Ze is heel mensvriendelijk en ondanks dat ze zonder vakantiekoffertje in dit bijzondere hotel arriveerde, ontbreekt het haar aan niets. Nou ja, alleen aan de warme schoot van haar eigen baasje of bazinnetje natuurlijk. De dinsdag na haar entree per taxi werd Taxi door de asieldierenarts E. van de Wouw onderzocht. Zo werd geconstateerd dat deze poes beschoten is geweest en het bukskogeltje nog in haar lijfje draagt.

Met het plaatsen van de foto's van Taxi in de regionale bladen en op diverse websites hopen de asielmedewerkers dat Taxi weer terug kan naar huis. De vier plaatsen waar de taxichauffeur zijn verstekeling aan boord kan hebben gekregen zijn: Atjehstraat, Leiden; J. Evertsenstraat, Voorschoten; Rijnlandziekenhuis, Leiderdorp; Zoeterwoudseweg, Leiden.

Fotobijschriften:

Foto 1: Taxi vindt haar logeerpartij in Stevenshage niet eens vervelend.

Foto 2: Taxi heet deze poes nu, maar hoe heet ze echt?

Algemene informatie:

Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.

Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl