Gemeente Kaag en Braassem

Provincie sleept vaartuigen Oude Wetering in januari weg

De provincie Zuid-Holland gaat vanaf 5 januari 2010 vaartuigen wegslepen die illegaal een vaste ligplaats innemen aan de kade van de Kerkstraat en Veerstraat in Oude Wetering. Dat gebeurt op basis van bestuursdwang. Op 22 juli 2009 heeft de provincie met stickers aangekondigd te gaan handhaven. Eigenaren zijn per brief ingelicht en hebben tot en met 30 september de gelegenheid gekregen om een andere ligplaats te zoeken.

Op 15 december 2009 is op alle schepen een bestuursdwangÂbeschikking geplakt. De provincie Zuid-Holland zal de kosten die verbonden zijn aan de toepassing van bestuursdwang op de overtreders verhalen.

Â

Het is verboden om zonder ontheffing een vaste ligplaats in te nemen in een provinciale vaarweg. Er is sprake van het innemen van een vaste ligplaats als een vaartuig steeds terugkeert naar dezelfde ligplaats en/of langer dan 3 x 24 uur een ligplaats inneemt.

Â

De provincie heeft de bevoegdheid te handhaven op de vaarwegen en bestuursdwang toe te passen. In dit geval betekent het dat schepen in de Oude Wetering die op 5 januari 2010 niet zijn weggehaald op kosten van de eigenaar kunnen worden weggesleept en in bewaring gesteld.