Gemeente Schermer


05-01-2010

Expositie Reint Mellema in Wittenburg

Stompetoren - Vanaf 4 januari tot aan de Kunsttiendaagse (19-28 maart 2010) exposeert Reint Mellema met schilderijen in het gemeentehuis van de Schermer.

Exposeerde Reint een aantal jaren geleden met zijn unieke serie pentekeningen over kater "Lotje", de acrylschilderijen die hij thans tentoonstelt laten zien dat hij een veelzijdig kunstenaar is die niet alleen de tekenpen met verve hanteert, maar ook het penseel.

Voor de serie schilderijen waarmee hij de komende 2,5 maand in het gemeentehuis exposeert heeft hij inspiratie opgedaan tijdens zijn vakanties in Zweden, een land waar de ondergaande zon prachtige landschappen tovert en die hem op zijn beurt hebben betoverd. Hij werd met name getroffen door de prachtige kleuren, die bijna onwerkelijk lijken, maar die werkelijk zijn zoals hij ze op het doek heeft vastgelegd. Voor de bezoeker die ooit ook een zonsondergang in Zweden heeft meegemaakt zijn de schilderijen van Reint een feest der herkenning.

Begin jaren '70 werkte Reint Mellema bij het kadaster in Groningen en uit hoofde daarvan heeft hij de opleiding kadastraal tekenen gevolgd. Deze opleiding is een goede technische basis gebleken voor zijn diversiteit aan pentekeningen. Een tweetal tekeningen van onmogelijke figuren in het basismodel van een kubus zijn hiervan een voorbeeld. Zij zijn, evenals een aantal pentekeningen van huismodel poes Sara als extra aan de expositie toegevoegd.

Reint Mellema woont en werkt in Heerhugowaard

Gemeentehuis Wittenburg, Noordervaart 99, Stompetoren Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 10.00-17.00 uur (tussen 13.00 en 13.30 uur gesloten) Vrijdag van 10.00-13.00 uur
Toegang vrij.