Gemeente Tilburg

Nummer 10001GO

Datum 4 januari 2010

Kunstgrasveld Nobelstraat omvorming tot T veld Plaatsen extra ballenvanger Ruime 4 jaar geleden is het kunstgrasveld aan de Nobelstraat aangelegd. Er is toen een beheergroep opgericht die jaarlijks overlegd met de gemeente over het beheer van het veld. Deze beheergroep bestaat momenteel nog uit drie omwonenden, jongerenwerk, buurtsportwerk, wijkagent en gemeente.

Omvormen naar een T veld De beheergroep heeft al enige tijd de wens om het veld om te vormen tot een zogenaamd T Bezoekadres veld. Dit houdt in dat de huidige ballenvanger tegen de korte zijde aan geplaatst wordt en Stadhuisplein 130 dat er een tweede ballenvanger aan de andere korte zijde wordt geplaatst. Het voetbalspel wordt hierdoor aantrekkelijker voor de gebruikers. De bal blijft langer in Postadres het spel omdat hij niet meer aan de korte zijde "uit" getrapt kan worden. Postbus 90157 5000 LL Tilburg Materiaal De ballenvanger is afkomstig van de firma Ijslander. Op de site van deze firma, Doorkiesnummer www.ijslander.com, kunt u een voorbeeld zien van het soort ballenvanger. Hierop is ook te 013 542 90 68 lezen dat het gaat om het meest geluidsarme ballenvangersysteem op de markt op dit Faxnummer moment. In Tilburg is dit type ballenvanger onder andere te zien bij het Cruyff Court in het Ypelaerpark.

Realisatie De gemeente is van plan de ballenvanger die momenteel aan de kant van de Nobelstraat staat te verplaatsen, zodat deze tegen de korte zijde van het veld komt. Aan de andere korte zijde wordt een nieuwe ballenvanger geplaatst. Hiervoor moet de gemeente een bouwvergunning aanvragen. Deze procedure wordt in 2010 doorlopen.

Meer informatie