Ingezonden persbericht


Dinsdag 5 januari 2010, Den Dolder
Persbericht: schokkende bekentenissen van ex-farmadirecteur

Ex directeur verbreekt het stilzwijgen
Dr. John Virapen verbreekt het stilzwijgen van tientallen jaren om mensen te waarschuwen tegen de criminele activiteiten - zoals hij ze zelf noemt - van de farmaceutische industrie. "Ik was een van de criminelen die ambtenaren omkocht om bepaalde medicijnen goedgekeurd te krijgen en op de markt te brengen", aldus Virapen. Hij heeft zijn farmaceutische ervaring van tientallen jaren vastgelegd in een boek met de titel: Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk kunnen zijn.

Zelfmoorden
Mede door de illegale inspanningen van dr. John Virapen is het medicijn Prozac® op de markt verschenen. Vanaf de introductie wist de fabrikant van de zeer gevaarlijke bijwerkingen van het medicijn: zelfmoorden. Dr. John Virapen heeft vanwege de wereldwijde zelfmoorden als getuige in diverse rechtbanken gestaan. Dit is uitgebreid in zijn boek te lezen.

Winst versus gezondheid.
Gedreven door idiologie zijn in begin van de vorige eeuw vele farmaceutische bedrijven ontstaan om de mensheid te helpen met het bestrijden van bacterieën, virussen en nare ziekten met maar een oogmerk: gezondheid. Hardnekkige ziekten zijn verbannen door de uitvinding van bepaalde medicijnen tegen die ziekten. Echter de idiologie heeft plaats gemaakt voor winst, veel winst. Want marketing, omkoping, feestjes, maar bovenal claims kosten veel geld. De industrie heeft zelfs ziekten verzonnen om mensen verslaafd te maken aan hun producten om omzet te zekeren. Dr. John Virapen heeft dat uitgebreid beschreven in zijn boek.

Over de auteur:
Met voorouders uit India is hij geboren in Brits Guyana. Daar bracht hij zijn jeugd door. Zijn familie had geld gespaard zodat hij in Amerika en Engeland medicijnen en psychologie kon studeren. In 1968 begon zijn carrière in de farmaceutische industrie. Hij werkte zich op tot directeur Zweden van een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld.

Het boek
Het boek (IBSN 9789079872138) is vanaf heden te koop via de boekwinkels en de bekende onlineboekwinkels en kost ¤ 19,95. Het is een waar verhaal, uitgebreid gedocumenteerd met vele tientallen verwijzingen. Dr. Virapen beschikt zelfs over documenten die bewaard worden in bankkluizen. Het boek telt 288 pagina's
Maat: 24,5 x 16,5 cm

//////////

Noot voor de redactie (