Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 5 januari 2010

Lloyd Hotel opent catwalk op het Damrak

Het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade gaat, in samenwerking met het AMFI-Amsterdam Fashion Institute en NV Stadsgoed, een begin maken met verfraaiing van het Damrak als entree van de stad Amsterdam. Begin 2011 komt er een hotel (The EXCHANGE), een plek om de hele dag te ontbijten (STOCK) en een winkel met cadeaus die je nergens anders kunt vinden (OPTIONS!). Het Damrak, 'de rode loper' van Amsterdam, wordt met de komst van dit project de catwalk van Nederland.

Het hotel: The EXCHANGE
Sleeping in fashion. In blijvende samenwerking met AMFI wordt het nieuwe hotel ingericht. Geselecteerde studenten en alumni zijn verantwoordelijk voor de aankleding van de 63 één- tot vijf sterren kamers. Hierbij wordt samengewerkt met ambachtelijke (textiel)producenten uit Nederland. Kamers worden specifiek aangekleed, vergelijkbaar met modellen op de catwalk. De inrichting kenmerkt zich door diversiteit: fris en speels, sexy en comfortabel, gedurfd en klassiek.

Het ontbijt: STOCK
Breakfast till late! Verse streekproducten en gezonde ingrediënten vormen de basis voor een lekker ontbijt de hele dag door. Ook ideaal op weg naar Amsterdam Centraal om snel iets mee te nemen voor een picknick in de trein.

De winkel: OPTIONS!
Presents for tomorrow. Een winkel waar het werk van jonge ontwerpers wordt gemixed met kleine en grote cadeaus die je nergens anders kunt vinden. Uit high, low & dirt selecteren wij de beste items. Puts an end to shopping cause you'll find it here!

De eigenaar: NV STADSGOED
Stadsgoed biedt ruimte aan nieuw ondernemerschap. Creatieve ondernemers, zoals het Lloyd Hotel, ziet Stadsgoed graag als huurder, vooral op een locatie als het Damrak. Zij maken het verschil en dragen bij om het Damrak weer aantrekkelijk te maken voor iedereen. Dat is waar NV Stadsgoed naar streeft.

Noot voor de redactie (