Ingezonden persbericht


persbericht

JUMBO supermarkten in de cockpit met Toshiba Mobile Shopping Experience

Amersfoort/Schijndel, 5 januari 2009 - Toshiba TEC Europe, Capgemini en JUMBO Supermarkten hebben hun krachten gebundeld om consumenten een nieuwe winkelervaring te kunnen bieden in een pilot bij supermarktketen JUMBO met het eerste interactieve communicatieplatform van Toshiba TEC: Mobile Shopping Experience (MSE)

De storeMate Mobile Shopping Experience (MSE), dat TOSHIBA TEC levert via haar Europese netwerk van verkoopkantoren, integreert de storeMate retail automation suite met een handterminal, zodat klanten artikelen kunnen scannen en inpakken tijdens het winkelen. De storeMate backoffice wordt geïntegreerd met het ERP pakket van de retailer, waardoor de ontvangen data op verschillende manieren kunnen worden gebruikt om de omzet te verhogen. Tevens kan MSE gekoppeld worden aan elk hardware EPOS systeem van andere leveranciers.

De voornaamste reden van JUMBO om te kiezen voor storeMate MSE is het verhogen van de service aan klanten zodra zij de winkel binnenkomen in plaats van bij de kassa. Een eerste mijlpaal werd al binnen een maand na ingebruikname behaald: ruim 40 procent van de klanten gebruikte het MSE systeem en 60 procent van de totale omzet werd gegenereerd via de MSE oplossing.

De storeMate roadmap omvat de integratie van een 'merchandise server' zodat klanten on-the-spot informatie kunnen ontvangen, gepersonaliseerde promoties toegestuurd kunnen krijgen en tevens cross- en upselling mogelijk maakt.

In een volgende stap kan storeMate de consument informatie sturen over de beschikbaarheid van producten die gerelateerd zijn aan artikelen die zij al hebben gekocht. Hierdoor ontstaan 'smart buy' combinaties, die de omzet van de winkeliers zal verhogen.

"Door een combinatie van technologieën kan TOSHIBA TEC klanten van JUMBO een complete winkelervaring bieden, waarbij duizenden items direct zijn voorzien van meer informatie", aldus Gerard Pruijn, sales director TOSHIBA TEC. "Deze nieuwe oplossing zorgt ervoor dat merkeigenaren en retailers zich kunnen onderscheiden binnen een toenemende concurrerende omgeving en op een effectievere manier cross selling producten en diensten kunnen verspreiden. Uiteindelijk zal onze nieuwe mobiele merchandising oplossing het winkelend publiek inkoopsuggesties, speciale aanbiedingen en andere promoties doen op het moment dat zij aan het winkelen zijn."

Colette Cloosterman, commercieel directeur bij JUMBO: "De informatie verschijnt op het scherm van de mobiele terminal van de consument, waardoor het een soort persoonlijke verkoopassistent wordt. Dit levert voor JUMBO belangrijke voordelen op zoals verhoogde klanttevredenheid, een betere doorstroming in de winkel en uiteindelijk verhoogde klantentrouw."

De TOSHIBA TEC storeMate retail software suite is ontwikkeld door TOSHIBA TEC Europa's Center of Competence in Amersfoort. Over TOSHIBA TEC Europe
TOSHIBA TEC Europe (TERIS) beheert productplanning, marketing, verkoop, onderhoud en distributie van Point of Sale-systemen (POS), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen binnen heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. TOSHIBA TEC Europe levert totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud. TERIS heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en telt drie divisies: Retail, Auto-ID en Services. TERIS is een onafhankelijk opererend bedrijf van Toshiba Corporation, de op zeven na grootste producent van elektronische/elektrische toestellen en het 91te grootste bedrijf ter wereld in termen van verkoop. Toshiba Corporation staat in Fortune Magazine op de achtste plaats van de meest gewaardeerde elektronicabedrijven ter wereld. Het is een toonaangevende producent van hoogtechnologische producten met meer dan 300 grote dochterbedrijven over de hele wereld. De wereldwijde omzet in 2008 bedroeg ongeveer 67,9 miljard US dollar. Meer informatie over TOSHIBA TEC POS-systemen, kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen, is te vinden op de TERIS website: www.toshibatec-eu.nl