Politie Noord- en Oost Gelderland


|Laag Keppel - Gewapende overval op woning

| |

In een woning aan de Jan de Jagerlaan in Laag Keppel is op maandag 4 januari omstreeks 18.35 uur een gewapende overval gepleegd. Drie mannen zijn de woning binnengedrongen, bedreigden de bewoners en zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan.


De bewoners, een echtpaar en hun tienerdochter, werden aan het begin van de avond overvallen. De drie overvallers hebben persoonlijke spullen van de bewoners buitgemaakt, maar de juiste goederen zijn nog niet bekend. Zij zijn na de overval te voet gevlucht, maar de politie sluit niet uit dat zij in de buurt en vervoermiddel hadden staan. De politie is direct een buurtonderzoek gestart en de forensische opsporing is ter plaatse gekomen om technisch onderzoek te verrichten. Ook heeft de politie direct een SMS-Alert uitgedaan, waarop enkele tips zijn binnengekomen. Deze worden onderzocht.


De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of ander informatie hebben over de overval te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

|     |Wehl - Diefstal auto                                      |

In de nacht van maandag op dinsdag 5 januari is een Volkswagen Transporter gestolen vanaf de Didamseweg in Wehl. De politie heeft de diefstal in onderzoek.


De zwarte bestelauto met kenteken 87-VDG-1 stond bij een woning aan de Didamseweg. Omstreeks 23.45 uur hoorde de eigenaar buiten het geluid van een dieselmotor en zag dat zijn bestelauto werd gestolen. De eigenaar en een familielid hebben direct met een andere auto een achtervolging ingesteld. Zij hebben op een gegeven moment de gestolen auto nog wel klemgereden, maar de dieven zagen kans om te ontkomen. Er werd met zeer hoge snelheid gereden en de gewaarschuwde politie probeerde het net om de vluchtende dieven aan te trekken. Op de A 18, ter hoogte van de afslag Zeddam wisten de verdachten te ontkomen. Het gaat vermoedelijk om twee blanke mannen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, met (donker) blond haar.


De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of ander informatie hebben over de diefstal te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).
|     |Doetinchem - inbraak uit bedrijfsauto                     |

In de nacht van maandag op dinsdag 5 januari is er ingebroken in een bedrijfsauto aan het Hof van Parijs in Doetinchem.


De melding kwam omstreeks 02.45 uur bij de politie binnen. De eigenaar was wakker geworden en het bleek dat men de autoruiten van de bestelauto had ingeslagen. De dieven renden weg nadat de eigenaar op het raam had geklopt. Er bleken onder andere twee beeldschermen van twee dvd-speler te zijn ontvreemd. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of ander informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --