Gemeente Rotterdam

2010 | 2

5 januari 2010

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 4 t/m 10 januari 2010

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40, Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Wethouder Vervat opent Weenatunnel

Woensdag 6 januari opent wethouder Hans Vervat (economie, verkeer en vervoer) om 16.00 uur de nieuwe Weenatunnel bij het Centraal Station. De bijeenkomst start in het Infracentrum Rotterdam, Weena 705. Aan de beide tunnelbuizen is vier jaar gewerkt. De tunnel is licht en ruim, met duizenden kleurrijke reflectoren die het licht van voorbijkomende auto's weerkaatsen. Bovengronds is er ruimte vrijgekomen tussen de tunnelbuizen: aan de westzijde, ter hoogte van het Groothandelsgebouw, komen nieuwe fietsparkeerplekken. Buurtbewoners zijn met hun kinderen uitgenodigd om mee te lopen in een lampionnenparade om de opening luister bij te zetten. Tijdens de opening van de Weenatunnel zal wethouder Hans Vervat samen met een aantal kinderen de eerste fietsklem plaatsen. Het directe gebied rond het nieuwe Centraal Station, Rotterdam Central District, ontwikkelt zich komende jaren tot het visitekaartje van de stad. De centrale ligging, in combinatie met de HSL en RandstadRail, maken het gebied aantrekkelijk als toekomstige vestigingslocatie voor (inter)nationale bedrijven.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Odie Geerligs - van Eupen, tel. 010 - 267 3835)

Bernard Hinault en wethouder Lamers geven startschot Rabobank Zesdaagse Rotterdam

Voor Rotterdam staat het jaar 2010 in het teken van de wielersport. Donderdag 7 januari wordt het jaar 'ingefietst' in Ahoy waar Bernard Hinault en sportwethouder Peter Lamers om 18.30 uur het startschot geven voor de Rabobank Zesdaagse in sportpaleis Ahoy. Bernard Hinault, vijfvoudig winnaar van de Tour de France, is na zijn wielerloopbaan gaan werken voor de Tourorganisatie. De Zesdaagse in Rotterdam heeft zich binnen een paar jaar na haar revival in 2005 weer tot de beste Zesdaagsen van de wereld weten te classificeren. Het evenement vindt plaats van 7 tot en met 12 januari 2010 in Ahoy Rotterdam.

(Voor meer informatie: Ahoy, Marianne Bonthuis, tel. 010 - 293 3140)

Wethouder Lamers slaat eerste paal CHIO Rotterdam gebouw

Zaterdag 9 januari om 16.30 uur slaat wethouder Peter Lamers (jeugd, gezin, onderwijs en sport) de eerste paal van het CHIO Rotterdam gebouw op het terrein van de Rotterdamsche Manège aan de Kralingseweg 120. De bouw is het gezamenlijke initiatief van het CHIO Rotterdam en de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège 'De Jockey Club'. Het gebouw zal o.a. een capaciteitsuitbreiding opleveren voor de Rotterdamsche Manège en de bezoekers van het CHIO een mooi uitzicht geven op de paardensport tijdens het EK Dressuur 2011 en het CHIO Rotterdam.

(CHIO Rotterdam, Anita Lussenburg, tel. 06 - 21 58 58 78)

Nieuwjaarsrecepties

ROC Zadkine (regionaal opleidingscentrum)

dinsdag 5 januari, 17.00 - 18.00 uur

Locatie: De Rotterdam, Upper promenade deck 4, 3e Katendrechtse Hoofd 25

Aanwezig: wethouder Peter Lamers

Stadshavens

donderdag 7 januari, 18.00 uur

Locatie: projectbureau Stadshavens Rotterdam, Heijplaatstraat 17

Aanwezig: wethouder Hans Vervat

RVKO (Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs)

vrijdag 8 januari, 16.00 - 17.00 uur

Locatie: Engels, bovenzaal, Stationsplein 45

Aanwezig: wethouder Peter Lamers

COC (vereniging tot integratie van homoseksualiteit)

zondag 10 januari, 17.00 - 19.00 uur

Locatie: Schiedamsesingel 175

Aanwezig: wethouder Dominic Schrijer



Gemeente Rotterdam