Ingezonden persbericht


Hoogtepunt schaatskoorts op Marktplaats.nl
Op 4 januari bijna 106.000 paar schaatsen bekeken

Emmeloord, 5 januari 2010 ­ De voorraden van schaatsfabrieken raken inmiddels op, maar op internet zijn nog volop noren, kunstschaatsen en doorlopers te vinden. Op Marktplaats.nl worden op dit moment ruim 32.000 schaatsen aangeboden. De vraag is nog vele malen groter: sinds 1 januari werden ruim 327.000 pagina's met schaatsen bekeken.

Worden er normaal gesproken dagelijks een paar duizend pagina's met schaatsen op Marktplaats.nl bezocht, vanaf 12 december schoot dit aantal omhoog naar enkele tienduizenden pageviews per dag. Rond de kerstdagen daalde de interesse aanzienlijk, om vervolgens vanaf 28 december weer aan te zwellen. Gisteren was de schaatskoorts op een hoogtepunt, met maar liefst 105.990 bekeken pagina's.

Schaatsenslijpers populair
"Er wordt niet alleen volop gehandeld in schaatsen, ook schaatsenslijpers slaan hun slag tijdens deze vorstperiode", vertelt Francine van Dierendonck, marketingdirecteur van Marktplaats.nl. "Vanaf begin december zijn er meer dan 300 advertenties door schaatsenslijpers geplaatst. Uit de positieve reacties bij deze advertenties blijkt dat schaatsers dit vakmanschap erg waarderen."

###

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 255.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.