Ingezonden persbericht


Persbericht

Bunnik, 5 januari 2010

NPQ Brand Solutions presenteert facility management in SAP onder de naam FM Insight

Softwareleverancier NPQ Brand Solutions brengt na ruim een jaar van ontwikkeling samen met SAP een geïntegreerde softwarelijn voor facility management op de markt. De software, die door SAP gecertificeerd is, wordt aangeboden onder de naam FM Insight.

FM Insight biedt volledige ondersteuning voor zowel facilitaire serviceprocessen, waaronder reserveringen, meldingen en werkorders, als huisvestingsprocessen, zoals ruimtebeheer. FM Insight voorziet hierbij ook in de CAD-koppeling. Bij de ontwikkeling van het pakket zijn zoveel mogelijk bestaande SAP-functionaliteiten eenvoudig toegankelijk gemaakt en aangevuld tot volwaardige en herkenbare facility management-toepassingen. De browser based applicatie is opgebouwd uit intuïtieve schermen waarbij de gebruiker centraal staat. Dit stelt eindgebruikers bijvoorbeeld in staat zonder enige training of SAP-kennis een melding of reservering te maken via een zogeheten Employee Self Service (ESS) portal.

Voordelen voor organisaties
FM Insight zorgt voor een integrale ondersteuning van de geautomatiseerde bedrijfsadministratie en specifieke bedrijfsprocessen, waaronder facilitaire processen. De inzet van FM Insight biedt zowel voordelen voor de facilitaire organisatie als voor het bedrijf in zijn geheel. Deze bestaan onder meer uit:
- optimaal gebruik van de service oriented architecture van SAP
- reductie van het aantal applicaties en interfaces
- lagere TCO

- waarborgen van daadwerkelijke integratie

- optimale ondersteuning van facilitaire processen

Verschillende interfaces verleden tijd
"FM Insight is een unieke oplossing, die aansluit op de behoeften van veel organisaties die SAP gebruiken", zegt Jack Heesterbeek, CEO van NPQ. "Organisaties verschaffen zich met FM Insight een volledige integratie van hun ondersteunende facilitaire processen binnen hun SAP-omgeving. Bedrijven die voorheen kozen voor een separaat FMIS besparen nu aanzienlijk op het gebied van bouw en onderhoud van de interfaces en beheer van aparte omgevingen en applicaties. De kwetsbaarheid van de verschillende interfaces tussen de diverse applicaties en de risico's die dat met zich meebrengt, zijn daarmee verleden tijd."

FM Insight speelt in op SAP-tenzij
De positie van SAP als wereldmarktleider op het gebied van ERP-toepassingen is onomstreden. Veel SAP-klanten hanteren dan ook een 'SAP tenzij'-beleid bij het invullen van hun IT-landschap en brengen hun processen bij voorkeur integraal onder in SAP. NPQ speelt daarop in door met FM Insight een uitgebreide en gebruiksvriendelijke functionaliteit beschikbaar te maken om facilitaire processen onder te brengen in SAP. Hiermee komt NPQ tegemoet aan de eisen en wensen van zowel de ICT- als de facility manager. Daarnaast past het binnen de strategie van het SAP Business Process Platform om ontbrekende functionaliteiten aan SAP toe te voegen en bestaande functionaliteiten gebruiksvriendelijker te maken.


---




Ingezonden persbericht