Ingezonden persbericht


Persinformatie

5 januari 2010

Renée Barge in Raad van Bestuur Stichting Bronovo-Nebo

Met ingang van 15 maart 2010 heeft de Raad van Toezicht van de Stichting Bronovo-Nebo mevrouw dr. R.M.Y. (Renée) Barge benoemd als lid Raad van Bestuur van Stichting Bronovo- Nebo.

Renée Barge (1960) volgt Huybert van Eck op die per 1 maart om persoonlijke redenen terug- treedt. Zij zal samen met voorzitter Joop Hendriks de Raad van Bestuur vormen en als lid Raad van Bestuur medeverantwoordelijkheid dragen voor het volledige reilen en zeilen van de Stichting Bronovo-Nebo.

Renée Barge is jarenlang als specialist werkzaam geweest in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), waarna zij de overstap maakte naar een managementfunctie en aldaar sinds 2006 de functie van Directeur Medische Zaken vervulde.

De ruime ervaring en deskundigheid van Renée Barge in de gezondheidszorg én haar sterke persoonlijkheid zijn een verrijking voor de Stichting Bronovo-Nebo. Daarnaast is zij goed bekend met de regio en de bedrijfscultuur van de stichting.

Stichting Bronovo-Nebo
Stichting Bronovo-Nebo hecht sterk belang aan korte lijnen binnen de organisatie om snel te kunnen spelen op de individuele zorgvraag van de patiënt en heeft de organisatie derhalve op die manier ingericht.
Stichting Bronovo-Nebo bestaat sinds 1972 uit de verschillende onderdelen: het ziekenhuis Bronovo, Verpleeghuis Nebo en Gezondheidscentrum Wassenaar. Deze onderdelen hebben een overzichtelijke schaal waardoor de patiënt c.q. bewoner en de medewerkers elkaar vaak goed kennen en er gewerkt wordt met een menselijke maat onder het motto van `De kracht van samen zorgen'. Dit doet de stichting in nauwe samenwerking met andere zorgaanbieders, in het bijzonder met de bij het ziekenhuis betrokken huisartsen, het LUMC en in coöperatieverband met drie andere Zuid-Hollandse ziekenhuizen.
Bij Stichting Bronovo-Nebo werken ruim 1500 medewerkers, waaronder zo'n honderd specialisten.