Gemeente Overbetuwe


Overbetuwe Schoon: wie wordt de Schoonste Kern van 2009?
---

Het afgelopen jaar zijn weer meerdere schoonmaakacties georganiseerd tegen zwerfafval. Dorpsraden, (sport)verenigingen, scholen, scouting en buurtbewoners hebben de handen uit de mouwen gestoken om een schone leefomgeving te krijgen. Chapeau!
Gemeente Overbetuwe faciliteert deze acties graag: wij leveren prikstokken, grijpertjes, vuilniszakken en veiligheidshesjes. Ook halen we de volle zakken weer op!

Het is de taak van de gemeente om het straatbeeld zo schoon en netjes mogelijk te houden. Maar dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we onze inwoners bij nodig. De gemeente plaatst prullenbakken en blikvangers, we hebben een veegschema waardoor alle kernen regelmatig geveegd worden, er rijden collegaâs van de buitendienst rond om de prullenbakken te legen en losslingerend vuil weg te halen, et cetera. Het zou ons enorm helpen als de inwoners hun afval gewoon in de prullenbakken doen. Niet zomaar op straat gooien. Iedereen ergert zich aan een vies straatbeeld.
Gelukkig zijn veel inwoners het met ons eens. En helpen zij ons door één of meer keer per jaar zwerfafval te verwijderen. Kinderen worden bewust gemaakt van hun eigen gedrag door scholen en ouders die de jeugd meenemen op hun âjachtâ naar zwerfafval. Geweldig!

Verkiezing Schoonste Kern 2009

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt de verkiezing âSchoonste Kernâ gehouden. Zes dorpen hebben meegedaan aan deze actie. Dinsdag 12 januari komt een jury, bestaande uit portefeuillehouder Jan Walraven en vier raadsleden, bijeen om de inzet te beoordelen. Zij bepalen uiteindelijk de winnaar. Tijdens de raadsvergadering van 26 januari wordt de prijs uitgereikt. Binnenkort leest u in Hét Gemeentenieuws meer over de genomineerden.