Werkgeversvereniging Facilitaire Callcenters

SNT helpt actie Nelson Mandela Kinderfonds succesvol verlopen

Dinsdag 05 Januari 2010

Per minuut meer dan 50 binnenkomende telefoongesprekken opgenomen én beantwoord

Zoetermeer - Contactcenterprofessional SNT heeft tijdens de SBS6 liveshow 'Kinderen Dansen op het IJs' van 27 december jl. van het Nelson Mandela Kinderfonds (NMK) de opvang van het telefoonverkeer verzorgd. In een live show - gedeeltelijk opgenomen in het SNT contact center in Zoetermeer - heeft een team van bekende Nederlanders samen met ruim 300 enthousiaste vrijwilligers alle donateurs geregistreerd.

Al ruim twintig jaar faciliteert SNT haar contactcenters voor charitatieve acties, zoals de televisieactie rondom de Tsunami in 2004, de acties van de KWF Kankerbestrijding o.a. in april dit jaar en ook de voorgaande acties van het NMK. De capaciteit, expertise en het vermogen van SNT om snel te kunnen schakelen, zorgen ervoor dat deze acties succesvol verlopen.

"Kinderen Dansen op het IJs"
Het Nelson Mandela Kinderfonds, een initiatief van Nelson Mandela zelf en in 1999 uitgebreid met een Nederlandse tak, organiseerde deze avond om het Nederlandse publiek bewust te maken van het kansarme bestaan van de Zuid-Afrikaanse straatkinderen en voor het fonds nieuwe donateurs te werven. Met een indrukwekkende show, onder leiding van Nance en Beau van Erven Dorens, verwelkomden SNT en NMK nieuwe donateurs. Omdat ieder kind een kans verdient!

Over NMK
Het Nelson Mandela Kinderfonds is een initiatief van Nelson Mandela zelf en richt zich volledig op directe hulp aan de meest kansarme kinderen van Zuid-Afrika: zwerfkinderen, AIDS-weesjes, kinderen met een handicap, slachtoffertjes van geweld en kinderprostitutie. Het fonds steunt altijd lokale initiatieven, geleid door staf en vrijwilligers uit de omgeving.

Over SNT
SNT is de langst actieve aanbieder van contact center services in Nederland. SNT werkt in Nederland en België voor klanten in diverse sectoren zoals verzekeringsmaatschappijen, banken, diverse A-consumentenmerken, IT-bedrijven, nutsbedrijven en internet service providers. Daarnaast wordt SNT regelmatig ingeschakeld bij overheidscampagnes, televisie of goede doelenacties en gemeentelijke projecten. Op basis van een multi-channel aanpak via onder meer telefoon, internet, SMS en chat werkt SNT resultaatgericht om de wensen van haar klanten te kunnen realiseren op het gebied van bijvoorbeeld klanttevredenheid, kostenbeheersing en verkoop.

Wij blijven als specialist de regie voeren.