Gemeente Overbetuwe


Vrijwilligersprijs 2009 voor Ben Holtrop

---

Ben Holtrop uit Elst is op maandag 4 januari tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Overbetuwe geëerd als winnaar van de vrijwilligersprijs 2009. Deze prijs, beter bekend als âHet Toonbeeldâ, werd aan hem uitgereikt door burgemeester Tuijnman.

Ben Holtrop kreeg de prijs voor zijn verdiensten voor voetbalvereniging Elistha uit Elst, het wijkplatform Elst Noord, de leefbaarheidsgroep Koninginnebuurt, de voormalige harmonie Juliana, muziekvereniging Prins Willem Alexander en Bats mar Deur.

Naast âHet Toonbeeldâ kreeg Ben Holtrop uit handen van burgemeester Tuijnman de bijbehorende oorkonde. Tevens is hij opgenomen in de lijst van winnaars van de vrijwilligersprijs.

De gemeente Overbetuwe telt ruim 10.000 vrijwilligers. Ieder jaar kiest een jury uit een selectie door de gemeenschap voorgedragen vrijwilligers er één uit aan wie âHet Toonbeeldâ wordt uitgereikt. Dit beeld is vernoemd naar Toon Driessen uit Heteren. Een vrijwilliger in hart en nieren waarbij de naam een verwijzing is naar het toonbeeld voor velen.

Met de jaarlijkse toekenning van deze prijs worden alle vrijwilligers in de gemeente Overbetuwe, die vaak op de achtergrond blijven maar erg hard nodig zijn, in de schijnwerpers gezet.