Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Onafhankelijk platform voor communiceren, leren en delen van kennis en informatie

Zeelandweb.com brengt ervaren en minder ervaren internetters bij elkaar

MIDDELBURG - (6 januari 2010) - Een nieuw initiatief - www.zeelandweb.com - brengt ervaren en onervaren internetters samen op één platform: de initiatiefnemers willen daarmee een voortrekkersrol op zich nemen, om versnipperde informatie voor een brede doelgroep samen te brengen op één platform voor heel Zeeland. Iedereen kan altijd en overal communiceren, leren en informatie delen. De gebruiker kan daarbij zelf bepalen in een persoonlijk profiel welke informatie wel en niet toegankelijk is en van welke opties gebruik wordt gemaakt.

Zeelandweb.com - is een initiatief van Into Marketing en speelt daarmee onder andere in op de 1,6 miljoen digibeten die Nederland kent en de steeds maar groter wordende kloof tussen mensen die nog de wereld van de langspeelplaat herinneren (digital immigrants) en de generatie die is opgegroeid met het internet (digital natives). Het grote verschil tussen deze twee groepen mensen is dat de "immigrants" tekst belangrijker vinden dan beeld en de "natives" juist beeld prefereren voor tekst. Staatssecretaris Heemskerk heeft al op 9 juni 2008 aan de Tweede Kamer laten weten dat er 800.000 werknemers in Nederland zijn die basale ICT kennis ontberen. "Pas op 5 november 2009 heeft de staatssecretaris de aftrap gegeven voor een enorm goed initiatief: een "bootcamp" voor digibeten via www.internetbootcamp.nl. Wanneer we de website openen, schrikken wij van de sheriff die ons aankijkt en de "stempel" digibeet; spreekt dat digibeten zelf aan? Dat kan ons inziens beter echter moeten wel complementair zijn. Ik stelde intern voor te beginnen met de provincie waar ikzelf alweer drie jaar met plezier woon, in februari 2010 gevolgd door provincie Noord-Brabant." licht Erik Jan Koedijk, één van de initiatiefnemers, toe.

Zeelandweb brengt onder andere contacten, nieuws, kennis en interessegebieden over geheel Zeeland samen op één platform voor zowel jong en oud, beginners en gevorderden. Als gebruiker van Zeelandweb hoef je op korte termijn niet meer te surfen naar verschillende websites om informatie en kennis te halen en te delen wanneer dit over Zeeland gaat. Zeelandweb maakt het bijvoorbeeld mogelijk om jouw foto's en video's uit verschillende accounts te bundelen en zelfs vanaf je mobieltje kunnen foto's direct worden gedeeld. Erik Jan Koedijk legt verder uit: "Op dit moment hebben we vele mogelijkheden uiteraard nog niet "aangezet", puur om de beginnende gebruiker gedurende de eerste maanden na opening te bereiken en aan boord te krijgen. Dan moeten we oppassen dat we hen niet overvoeden met informatie. Wel bieden we op korte termijn voor de ervaren internetgebruikers bijvoorbeeld de mogelijkheid aan blogs & twitterfunctionaliteiten te kunnen integreren, maar vergeet niet dat veel gebruikers hier nog niet bekend mee zijn."

Nog voor de zomer van 2010 gaat Zeelandweb commerciële en niet commerciële partners de mogelijkheid geven om een groep (ook wel community genoemd) te creëren rond hun merk, specifieke product of bezigheid zonder daarvoor fors te hoeven investeren in technologie, infrastructuur en beheer. Dit is vooral voor de kleinere Zeeuwse ondernemers erg interessant, want die komen zo dichter bij hun klant te staan en acteren dan van nature klantcentraal. "Wellicht behoren ook een grote groep van deze kleinere Zeeuwse ondernemers tot de 800.000 digibeten; dan slaan we twee vliegen in één klap. Ik ben ervan overtuigd dat het starten van een open of gesloten groep (community) binnen Zeelandweb ook een doeltreffende manier is voor scholen, verenigingen en bijvoorbeeld woonwijken om gericht over Zeeland te communiceren, leren en delen. Tevens is het erg eenvoudig wanneer men al een website heeft, vanuit die website direct terecht te komen in de groep die men op www.zeelandweb.com heeft aangemaakt en is het niet nodig zelf kostbare aanpassingen te maken. Op het moment van uitsturen van dit persbericht zijn wij bezig de eerste stappen te zetten om de provincie te overtuigen van het nut van dit platform voor de Zeeuwse samenleving en gaan we om een bescheiden subsidiebijdrage vragen. Wanneer ons dat lukt, zijn we per direct in staat functionaliteiten voor de kleine ondernemers gratis ter beschikking te stellen en hen verder te coachen bij het gebruik van en het communiceren via het nieuwe web" vervolgt Erik Jan Koedijk die zich al sinds 1997 bezig houdt met wat we vandaag de dag "communities" noemen.

Meer informatie is te vinden op www.zeelandweb.com . Geïnteresseerden kunnen zich gratis als gebruiker aanmelden. Voor diegenen die interesse hebben om medebeheerder te worden van Zeelandweb of wanneer men zelf een groep wil starten kan dit allemaal nadat men zich heeft aangemeld..