Ingezonden persbericht


Persbericht

Referendumcampagne 'helemall wel, helemall niet' wint de Communicatieprijs voor creativiteit

Eindhoven, 6 januari 2010. De referendumcampagne "helemall wel, helemall niet" heeft gisterenavond de Communicatieprijs Midden-Brabant 2009 in de categorie 'Creatief' gewonnen. De jury van de Communicatieclub Bourgondië verkoos de campagne van Bex*communicatie vanwege de verrassende elementen; de combinatie van rumoer communicatie en social media én de grote impact van de campagne. Via 'helemall wel, helemall niet' werden inwoners van Tilburg opgeroepen om zich uit te spreken vóór of tegen de komst van mega shopping mall in het noorden van hun stad.

De Communicatieprijs wordt ieder jaar door Communicatieclub Bourgondië uitgereikt in een tweetal categorieën 'Creatief' en 'Effectief'. De jury moest daarvoor dit jaar een keuze maken uit 34 inzendingen. De referendumcampagne van Bex*communicatie ontving de eerste prijs in de categorie 'Creatief'.

Helemall wel, helemall niet

Op 6 juni 2009 konden de inwoners van Tilburg 'helemall wel' of 'helemall niet' stemmen voor de komst van een mega shoppingmall. De Raad en het college kwamen er samen niet uit en besloten een refenredum te organiseren. In opdracht van de referendumcommissie stippelden Bex*communicatie en Bex*online strategie een geïntegreerde aanpak uit, waarin zichtbaarheid op straat een belangrijk thema was. Verspreid in de stad werden duizenden T-shirts aan waslijnen opgehangen, met daarop de slogan 'helemall wel' en 'helemall niet'. Tilburgers konden de T-shirts van de lijnen afnemen en dragen, om zo hun mening te laten zien. Via de website en social media als Hyves, Twitter en YouTube werden de meningen van plaatselijke politici en betrokkenen samengebracht en verspreid.

Uiteindelijk stemde 53% van de inwoners tegen de komst van de shoppingmall.

De jury

De jury van de Communicatieprijs van Communicatieclub Bourgondië bestond uit voorzitter Joris van Zoelen (founding partner/strateeg bij merkadviesbureau Synergie en oud-voorzitter van Pragma en Nima Communicatie), Dr. Huub Evers (Lector interculturaliteit en journalistieke kwaliteit en Hoofddocent media-ethiek van Fontys Hogeschool Journalistiek), René Westbroek (manager Communicatie TNO Industrie en Techniek), Peggy van Grinsven (secretaris Brabants Zeeuwse Werkgevers, Kring Midden-Brabant), Rocco Mooij (Hoofdredacteur Communicatie) en Adriaan Oomen (directeur Addfocus Advertising Consultancy).

# # # #