TROS
Afdeling Communicatie
Hilversum, 06-01-2009

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 9 januari
Radio 2 - 16.00 uur

GEORGE BAKER, ELKSE DEWALL, LENIN EN KLEIN IN TROS MUZIEKCAFE

TROS MUZIEKCAFE heeft deze week live optredens van artiesten uit Nederland en Vlaanderen. Bert Haandrikman is gastheer en hij ontvangt George Baker, Elske Dewall, Lenin en Klein.

George Baker
Wereldberoemd van zijn hits 'Una Paloma Blanca' en 'Little Green Bag'. Meerdere van zijn songs duiken steeds opnieuw op in de hitlijsten; 'Little Green Bag' werd in 1999 opnieuw een enorme hit, nadat Quentin Tarantino hem gebruikte in de film 'Reservoir Dogs'. De fans hebben lang moeten wachten, maar na negen jaar brengt George Baker het album 'Lonely Boy' uit.

Elske Dewall
Elske begon op haar negentiende met het schrijven van liedjes, nu zo'n vier jaar geleden. Afgelopen zomer heeft de Friese Elske in de Kaleidoscope Sound studio in New Yersey de opnames voor haar Engelstalige debuut-cd 'Balloon over Paris' afgerond. Een aantal songs op dit album is het resultaat van schrijfsessies met internationale songwriters uit de UK en Zweden. Haar popliedjes zijn soulvol, met invloeden uit roots, gospel, folk en moderne country.

Lenin
Geboren te Gent, woonachtig in Brussel en gezegend met de naam Lenin. De man die, voor zijn muziekloopbaan nog zedenleer aan een Belgische school gaf, zal in dit voorjaar met zijn eerste album komen. Nu is er de single 'Illusion'. Een briljant nummer dat een goede opmaat is voor een album. Zaterdag horen we nog twee andere nummers van hem.

Klein
De formatie is ontstaan als project van singer/songwriter Roel Kleintjens uit Maastricht en de Groningse zangeres Merel Wijnberg. Begonnen als duo, maar nu regelmatig aangevuld met bevriende muzikanten. Als kwartet deden ze onder de naam Chicklet al verschillende optredens. In oktober 2009 verscheen hun album getiteld 'A Devil's Bargain'.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl