Ingezonden persbericht

HP lanceert stijlvolle Mini 210

Amstelveen, 6 januari 2010 ­ HP lanceert de Mini 210, eeen compact, lichtgewicht netbook. Het model verschijnt in vier hippe kleuren, is gemakkelijk mee te nemen en geeft snel toegang tot email, internet, muziek, video's en foto's.

Kleurrijk en stijlvol maatje
De HP Mini verschijnt in de kleuren zwart, zilver, blauw en rood. Het slanke model heeft een dikte van minder dan 2,5cm en weegt 1,1kg en is voorzien van HP Imprint Finish, een geometrisch design die de HP Mini 210 een stijlvolle look geeft. Daarbij biedt de Mini een breed kleurenspectrum via HD playback op het 25,7cm beeldscherm waardoor consumenten kunnen genieten van video en audio in high definition (HD) kwaliteit.

'De HP Mini 210 maakt een echt statement dankzij zijn stijl en features,' zegt Ronald Hoogeweg, Category manager consumer notebooks bij HP. 'Met hippe kleuren, een slank design, beeldscherm zonder rand, multi-gesture touchpad, een toetsenbord voorzien van rubberen toetsen(1) en geïntegreerde software geven consumenten uiting aan hun eigen stijl zonder daarbij in te leveren op prestaties. Thuis, op het werk of onderweg; met de HP Mini 210 houd je altijd contact, blijf je geïnformeerd, geëntertaind en kun je efficiënter werken.'

Overal in contact
De HP Mini 210 is uitgerust met unieke software waarmee gebruikers thuis of onderweg direct toegang hebben tot vrienden, muziek, video, foto's, documenten en het internet:

* HP QuickWeb start de HP Mini 210 heel snel op. Instant messenger, internet, Skype, webmail en foto's zijn bij het openen van de netbook direct toegankelijk. Windows start met één druk op de knop voor het bewerken van documenten of het synchroniseren van bestanden. Het toetsenbord is bijna (93 procent) even groot als een normaal toetsenbord.

* HP QuickSync biedt automatische synchronisatie, migratie, toegang en publicatie van bestanden tussen de hoofdcomputer en de HP Mini 210. Bestanden die onderweg zijn gemaakt of aangepast, worden via een draadloze verbinding automatisch gesynchroniseerd met de thuiscomputer.

* HP QuickConnect geeft toegang tot alle bestanden in de cloud en slaat deze veilig op en zorgt bovendien voor automatische back-up en synchronisatie.

* HP QuickStream maakt gebruik van het internet bij het overzetten van bestanden van de hoofdcomputer naar de HP Mini 210 zonder deze eerst te kopiëren.

* HP CloudDrive(2) biedt opslagruimte tot 100 gigabytes.

Vrienden kunnen contact houden via email, IM chat, Skype en web conferencing vanaf welke plek dan ook dankzij WLAN-connectiviteit, een ingebouwde webcam, microfoon en optionele 3G broadband.

Prijs en beschikbaarheid
De HP Mini 210 is verkrijgbaar vanaf eind januari. De adviesverkoopprijs is vanaf ¤299. EEr zijn tevens HP muizen beschikbaar in dezelfde kleurstelling als de Mini's. Meer informatie over de HP Mini 210 is te vinden op www.hp.nl

Over HP

About HP{0>HP creates new possibilities for technology to have a meaningful impact on people, businesses and society.HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij.The world's largest technology company, HP brings together a portfolio that spans printing, personal computing, software, services and IT infrastructure to solve customer problems.HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuur om problemen van klanten op te lossen.More information about HP (NYSE: HPQ)Meer informatie over HP (NYSE: HPQ)is available at http://www.hp.com.is te vinden op http://www.hp.com.