Gemeente Lopik

GEMEENTE Onderwerp: Uitnodiging nieuwjaarsreceptie en LOPIK
uitreiking Ereprijs Wijk- en Buurtbeheer 2009

Het gemeentebestuur van Lopik nodigt alle inwoners van harte uit voor de P nieuwjaarsreceptie op woensdag 6 januari 2010 vanaf 19.30 uur in Wijk- centrum De Schouw, Beatrix Plantsoen 5 te Lopik. De nieuwjaarsreceptie staat in het teken van vrijwilligerswerk. De genomineerden en prijswinnaars E van de jaarlijkse Ereprijs Wijk- en Buurtbeheer worden tijdens deze feestelijke avond bekend gemaakt.

R Het college van burgemeester en wethouders wil het belang van en de waardering voor de vrijwilligers en het vrijwilligerswerk voor een groter voetlicht brengen. Daarom is besloten de uitreiking van de Ereprijs te combineren met de S nieuwjaarsreceptie.

Ereprijs wijk- en buurtbeheer Wanneer een vrijwilligersgroep zich in het jaar 2009 heeft ingezet voor de B verbetering van de leefbaarheid van een buurt, wijk of kern, dan kan deze meedingen naar de Ereprijs voor wijk- en buurtbeheer. Bij verbetering van de leefbaarheid wordt bijvoorbeeld bedoeld: saamhorigheid in de kern verbeteren door het organiseren van een gezellige activiteit als een straatspeeldag, E meehelpen bij het opknappen van een speeltuin, beheer en programmering van een buurthuis of belangenbehartiging voor een wijk of kern. Criteria om te beoordelen wie de prijs wint, zijn: zelfwerkzaamheid, creativiteit, originaliteit, aantal betrokken vrijwilligers, resultaat en draagvlak. Er hebben zich negentien R vrijwilligersgroepen aangemeld.

De Ereprijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een drietal geldprijzen. De eerste prijs is een geldbedrag van 500,-. De vrijwilligers van deze groep I ontvangen tevens een decoratie. Het geldbedrag mag vrij worden besteed, maar moet wel ten dienste van de groep of wijk worden gebracht.

Lopik, 21 december 2009 C