Gemeente Heemskerk


donderdag, 24 december 2009

Woensdag 6 januari: kerstboomverbranding

De kerstboomverbranding vindt plaats op woensdagmiddag 6 januari 2010 op een drietal brandplaatsen: het braakliggend terrein aan de Rijksstraatweg en de Waterakkers, het kermisterrein aan de Johannes Poststraat en op de Vlaskamp in de Broekpolder. Om 17.00 uur gaan de bomen in de brand.

Vanaf 15.00 uur kunnen kerstbomen op 6 januari op de drie brandplaatsen worden ingeleverd. De brenger krijgt voor elke boom een mandarijn en een lootje. Omdat de trekking vooraf heeft plaatsgevonden, kan iedereen ter plekke direct op een bord aflezen of hij of zij in de prijzen is gevallen.
Op alle drie de brandplaatsen wordt de kerstboomberg om 17.00 uur in brand gestoken, op aangeven van het aftellen in de live uitzending van Radio Heemskerk. De vuurresten worden om 18.15 uur geblust. Vanaf 18.00 uur is het niet meer mogelijk om kerstbomen aan te leveren.

Verloting
De te verloten prijzen zijn per brandplaats gelijk. De verloting is mede mogelijk gemaakt door de medewerking van een aantal middenstanders (het Pannenkoekenrestaurant, CineWorld en zwembad Waterakkers). Dit jaar is ook het geluid te horen van de midwinterhorn. De midwinterhornblazers zijn aanwezig bij de kerstboomverbranding en vragen aandacht voor de voedselbank en alles wat daar mee te maken heeft.
De gemeente vraagt omwonenden van de brandplaatsen om begrip voor de mogelijke overlast van de rook, tussen 17.00 uur en 18.30 uur. Een en ander is afhankelijk van de richting van de wind (dit kan de brandweer niet regelen!).

---