Gemeente Spijkenisse


Feestelijke ingebruikname nieuwe route buslijn 81

24 december 2009

Schenkelweg - de Elementen

Op woensdag 06 januari 2010 om 13.00 uur onthult wethouder Christel Mourik het haltebord van buslijn 81 bij de keerlus Hongerlandsedijk.

Daarna maakt het gezelschap een feestelijke rit met de bus richting metrostation Centrum.

De buslijn is meegenomen in de nieuwe concessie van Connexxion. De bus gaat op zondag 03 januari 2010 voor het eerste de route rijden over Elementenweg / Dr. J.M. Den Uyllaan / Centrumlaan . De buslijn ontsluit de wijk De Elementen. Bij de halte op Hongerlandsedijk bij het nieuwbouwcomplex De Vier Werelden komt een abri. De halte halverwege de Elementenweg bij Het Land wordt pas later in gebruik genomen. Medio 2010 komt er nog een extra halte bij het Multatulihuis aan beide zijde van de Dr. J.M. Den Uyllaan.

Buslijn 81 Spijkenisse Metro Akkers - Spijkenisse Boulevard (de Elementen) rijdt op werkdagen in de ochtendspits tussen 07.00 en 09.00 uur iedere 10 minuten.

Let op: per 11 februari 2010 wordt in het vervoergebeid van de stadsregio Rotterdam definitief de strippenkaart afgeschaft. Ook in de bus kunnen reizigers dan alleen gebruik maken van de ov chipkaart.

Externe links


* Connexxion [Let op! De website www.connexxion.nl opent in een nieuw venster]