Vrouw uit Berghem krijgt December Kalender cadeau en wint 100.000 euro

06/01/2010 09:41

De Lotto

Een vrouw uit Berghem heeft met het December Kalender kraslot een van de twee hoofdprijzen van 100.000 euro netto gekrast. Zij kreeg het kraslot cadeau van haar schoonvader tijdens sinterklaasavond. Ze kraste elke dag een vakje van de adventkalender open totdat ze erachter kwam tijdens kerstavond dat ze al veel sterretjes had gekrast. Ze besloot alle resterende vakjes open te krassen en het kraslot bleek elf sterretjes te bevatten wat, volgens het spel, de hoofdprijs vertegenwoordigt van 100.000 euro netto.

"Jaarlijks kopen wij het December Kalender kraslot. We geven het dan aan elkaar cadeau tijdens Sinterklaas. Deze keer had ik een December Kalender van mijn schoonvader gekregen. Hij heeft er geen spijt van dat hij mij het kraslot gegeven heeft! Het is mij heel erg gegund," aldus de gelukkige winnares die in ieder geval een deel van het prijzengeld investeert in haar horeca-onderneming.

Het winnende kraslot is gekocht bij Primera van Alebeek aan de St. Willibrordusstraat 36 in Berghem. Hier wordt vandaag om 14.00 uur door Krasloten een grote taart aangesneden om het winnen van de prijs aldaar te vieren.

Nog nooit is het December Kalender kraslot zo populair geweest. Het lot dat veel tijdens sinterklaas en de kerstdagen cadeau wordt gegeven is bijna uitverkocht.

Iedereen wint met Krasloten

Niet alleen spelers van Krasloten winnen met Krasloten maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Krasloten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.