Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer opgepakt na gewapende straatroof

Publicatiedatum: 6-1-2010 10:19:19

ARNHEM - De politie heeft dinsdagmiddag 5 januari in de Arnhemse wijk Klarendal een negentienjarige jongen uit die stad opgepakt op verdenking van een gewapende straatroof op een 32-jarige stadsgenoot. Het slachtoffer was bij de ongedeerd gebleven.

Volgens het slachtoffer werd hij rond half één op straat verrast door een onbekende die hem onder dreiging met een vuurwapen geld afhandig probeerde te maken. Het slachtoffer zag echter kans te vluchten waarna de politie gewaarschuwd werd. Aan de hand van een signalement zagen agenten even later op de Sonsbeeksingel een man lopen die daaraan voldeed. Het bleek de negentienjarige Arnhemmer te zijn. De jongen bleek een vuurwapen bij zich te hebben, vermoedelijk een alarmpistool. Het wapen is in beslag genomen en de Arnhemmer ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.
(001727)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhems trio aangehouden na inbraak in Elst

Publicatiedatum: 6-1-2010 10:18:46

ELST/ARNHEM - Drie Arnhemmers van 41, 37 en 25 jaar zijn dinsdagavond 5 januari in hun woonplaats aangehouden na een inbraak in een bedrijfspand in Elst. De drie konden na een melding op de IJsseloordweg worden ingerekend en bleken onder meer inbrekersgereedschap bij zich te hebben.

Even voor elf uur stelden agenten een onderzoek in nadat er bij een bedrijf aan de Bemmelseweg een inbraak was gemeld. Volgens een getuige waren de daders weggereden in een auto. Kort daarop zagen agenten in Arnhem de bewuste auto rijden over de Pleijweg. Op de IJsseloordweg werd de wagen tot stoppen gebracht waarna de inzittenden werden aangehouden. De drie zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Bij het bedrijf bleek onder meer elektrisch gereedschap te zijn gestolen. De buit werd ook in de auto van de Arnhemmers aangetroffen.
(001951)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijmegenaar verwond met mes, duo aangehouden

Publicatiedatum: 6-1-2010 10:18:17

ARNHEM - Een 22-jarige Nijmegenaar is in de vroege ochtenduren van woensdag 6 januari gewond geraakt na een ruzie in een woning in de Arnhemse wijk Klarendal. De man zou door een 24-jarige Arnhemmer verwond zijn met een mes. Beide mannen werden aangehouden.

Agenten waren eerder die nacht al naar de woning in Klarendal getogen nadat drie mannen daar ruzie hadden gehad om bier. Uiteindelijk hadden de agenten de gemoederen weten te bedaren. Kort na hun vertrek laaide de ruzie kennelijk weer op en bleken de Nijmegenaar en de Arnhemmer elkaar weer in de haren te zijn gevolgen. De Nijmegenaar meende echter in bijzijn van de agenten de Arnhemmer te moeten slaan en de deur van diens kamer in te trappen. Beide mannen bleken onder invloed van alcohol en werden vervolgens aangehouden. De Nijmegenaar bleek enkele lichte verwondingen te hebben opgelopen en moest zich eerst in het ziekenhuis laten behandelen. Door de politie is een mes in beslag genomen. Het duo is ingesloten.
(001978)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dierense verdacht van heling gestolen fietsen

Publicatiedatum: 6-1-2010 10:17:41

DIEREN - De politie in Dieren heeft dinsdag 5 januari een 33-jarige inwoonster van die plaats thuis aangehouden op verdenking van heling van gestolen fietsen. Een 22-jarige plaatsgenoot van de vrouw herkende zijn gestolen eigendom dat bij de vrouw in de achtertuin stond. Daarop werd de politie erbij gehaald, die na onderzoek vaststelde dat de 22-jarige gelijk had. Een viertal andere fietsen, waarvan onder meer de sloten geforceerd bleken, werden voor verder onderzoek in beslag genomen. De Dierense is later na verhoor weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
(001892)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse gepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 6-1-2010 10:17:16

ARNHEM - Bij een winkel aan de Oostburgwal in Arnhem is dinsdag 5 januari een 25-jarige vrouw uit die stad opgepakt wegens winkeldiefstal. Winkelpersoneel had gezien dat de vrouw aan de haal was gegaan met levensmiddelen (vleeswaren). Bij het verlaten van de zaak werd ze aangesproken en later aan de politie overgedragen. De Arnhemse is later naar huis gestuurd met een boete van 150 euro. (001783)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053